Potrzebuję pomocy. Za żadne skarby nie mogę przypomnieć sobie tytułu filmu. Pamiętam, że główny bohater przeszukiwał kopalnię węgla w poszukiwaniu poległych żołnierzy (to był chyba jego oddzial). Może komuś coś się kojarzy. Byłabym wdzięczna za podpowiedz.
Czy jest jakiś film, który opowiada po prostu historię jakiejś osoby, która trafia do Auschwitz? Tak od początku (przyjazd do obozu, golenie, tatuowanie etc) przez pobyt (apele, praca, życie codzienne) do końca (wyzwolenie)? Oglądam właśnie "Pianistę" i zastanawiam się czy powstał podobny konstrukcyjnie film po prostu...
więcejWydaje mi się że to była antologia (kilka opowieści w jednym filmie) - ale nie jestem pewna. Była sobie rodzinka: mama, tata, syn i córka. Pewnego razu w metrze jakiś facet powiedział coś chłopcu do ucha i ten przestał jeść. Rodzice byli bardzo zaniepokojeni. Chłopiec powiedział to samo do ucha siostrze i ona tez...
Witam drodzy filmwebowicze. Otóż niedawno oglądałem serial Dexter, który z miejsca stał się moim ulubionym serialem. W tej produkcji zaciekawił mnie zawód głównego bohatera. Dexter wielokrotnie informował że jest forensykiem/ analitykiem do spraw krwi. To jest mój ostatni rok szkolny. Po ukończeniu szkoły postanowiłem...
więcejczy ostatnia sekunda filmu i tekst oglądającego "co leci na innym kanale?" może oznaczać, że jest więcej osób jak Truman?
Po co wydajecie pieniądze na seanse tych wszystkich polskich szmir? Od lat ciężko o jakiś dobry film naszej produkcji taki na luzie dla rozrywki, często już sama obsada pokazuje, że to będzie kolejny shit. Pomimo wszystko i tak idziecie na takie czy inne gówno do kina, które oceniacie tu max na 5, a najczęściej na 1....
więcej
Witam wszystkich, poszukuje filmów wymienionych wyżej w temacie w których akcja rozgrywa się
w budynku (domu, szpitalu,hotelu itp. ) i żeby klimat ( nie takich jak Boo). Na chwile obecną
oglądałem takie filmy jak : Ostatni dom po lewej, Kiedy dzwoni nieznajomy, Funny Games, Azyl,
Uwięzieni, The Caller, Cichy dom,...
Film produkcji rosyjskiej lub któregoś z kraju sąsiadującego, 2 mężczyzn i kobieta w świecie po apokalipsie barykadują się w jednym z budynków i starają się przeżyć, co jakiś czas wychodzą na zewnątrz i starają się pozyskać jakieś nowe środki do życia, występuje tam scena , kiedy to jakaś kobieta chcę dostać się do ich...
więcej
Część nie wiele pamiętam z tego filmu wydawało.mi się że był rosyjski z 2003 o nazwie Żory coś takiego
Opowiada jak kobieta chyba aktorka ucieka przed wojna i odnajduje jakiegoś człowieka samotnego rolnika w lesie na początku się jej to wszystko tam nie podoba ale ze strachu przed wojna zostaje tam na zimę o się w...