Cześć Wam! Dramat sportowy z 2005 roku, pt. ,, Trener" stał się dla wielu wyznacznikiem tego gatunku, ale i podzielił krytyków. W głównej roli zagrał Samuel L. Jackson. Ten film, ta rola w mojej opinii jest kojarzona z osobą aktora, który wypadł kapitalnie. Czy uważacie, że bez tej kreacji aktorskiej wasze zdanie o...
Witam wszystkich kinomanów. Ostatnio na polsacie po raz kolejny leciał film ,,Titanic" z legendarnym już Jackiem Dawsonem i Rose Bukater. Naszła mnie refleksja, a mianowicie jak myślicie, czy można było uratować Jacka. A może inaczej trzeba było nakręcić scenę. Jakie są Wasze odczucia, wrażenia. Wolne wnioski mile...
Witam :-) Szukam filmu w którym chyba 5 nieznajomych sobie mężczyzn budzi się sama w opuszczonym (baraku ?) i muszą walczyć o przetrwanie. Niestety Google w ogóle nie pomogło podpowiada tylko że to Chłopaki z Baraków...... Głupie Google.....
witam mam pytanie czy znacie film bądź filmy o tematyce siedzących na barkach postaci małych aniołka i diabełka podpowiadający co ma dalej zrobić bohater i nie jako pojedyncza scena a cały film o takim motywie
pamiętam że kiedyś leciał taki film w TV i to była chyba komedia romantyczna
Witam. Kiedyś oglądałam film coś chyba z gatunku thriller/ horror. Nie był straszny aż tak. Akcja działa sie głównie w lesie. Mężczyzna więził kobietę. Chłop miał na głowie jak dobrze pamiętam kapelusz albo kaptur. Ona musiała pielęgnować tam ogródek z warzywami albo ziołami. I jak raz wyrósł kwiatek to ona cieszyła...
więcejSzukam filmu, bardzo stary. Dzieci zakochują się w sobie i śpią w hamaku. Chyba w jakimś egzotycznym miejscu. Ojcowie kłócą się i tata dziewczynki wyjeżdża z nią. Na końcu powracają
Witam, szukam filmu opowiadającego historię w czasie drugiej wojny światowej. Pilot w jakiś sposób poznał młodą Francuzkę, która mieszkała na wsi, na uboczu. Wychowywała młodsze rodzeństwo, prawdopodobnie rodzice zginęli. Potem ten pilot do niej przylatywał, on chyba był Anglikiem, próbowali się nauczyć wzajemnie...
Jestem fanem starych filmów przygodowych i mam informację na temat większości takich dzieł. Niektóre stare przygodówki już obejrzałem a resztę mam zamiar w miarę możliwości zobaczyć w przyszłości. Być może jednak istnieją przygodówki o których nie słyszałem (Np z lat 50 czy 60 XX wieku) dlatego proszę o polecenie tych...
więcej
Film był w telewizji w latach 90=tych jeśli nie 80-tych
Pewna pani pracuje w muzeum
aż nagle wygrała dużą sumę na loterii, i..całą lub prawie całą sumę wydaje na obraz, który był w muzeum
Następnie jej rodzina wymusza anulowanie zakupu
a wtedy..
maluje się jak ten obraz!