Hej,
już od lat szukam pewnego filmu. Widziałem go tylko raz w telewizji, w dzieciństwie - pewnie ok 15 lat temu. Nie wiem czy był dobry, ale takim go pamiętam - jako ładny, trochę ckliwy. Zrobił na mnie wrażenie na tyle duże, że do dziś pamiętam sceny.
Fabuła była mniej więcej taka:
Kobieta, chyba z USA, ma...
Facet budzi się (chyba) w szpitalu i widzi że ma nie swoją twarz tylko kogoś innego. Nie wiem czy napewno ale chyba ktoś mu mói że mu zamienili czy przeszczepili twarz kogoś innego. Chyba miał wąsy. Chyba jest policjantem czy kimś. Jest to stary film, pewnie z lat 80tych albo początku 90tych. I nie jest to film Bez...
Siemka, poszukuję filmu w którym 3 kobiety zostały uwięzione przez jakiegoś psychola (mógł to być jakiś profesor), w późniejszej fazie filmu edna z kobiet miała otwarty brzuch i wisiała na jakimś haku. Następnie kobiety uciekają po drabinie do dużej furgonetki. Z góry dziękuję z pomoc!
Na Disney+ są wszystkie części Garbiego, pisze bo sam Szukałem tych filmów i nigdzie tego nie mogłem znaleźć, a teraz jest możliwość obejrzeć i przypomnieć sobie dzieciństwo ;-) mega fajnie że Disney wrzucił te filmy na swoje VOD
Małżeństwu psuje się samochód . Znajdują dom w którym szukają pomocy. Otiwea im kobieta ze swoim mężem i synami . Mężczyzna kobiety zostaje zabity . Kobieta zostaje zamknięta w szopie a jej dziecko zabrała ta kobieta i sama chce je wychowywać. W filmie była też scena jak odciągają ten matce mleko z piersi.
Na pewno był czeski. Wydaje mi się, ze pochodził z lat 80 lub 90 (ale nie mam pewności). Pamietam z niego tylko jedną scene; diabła tańczącego w piekle. Ogólnie przez większość czasu skupiał się na świecie piekielnym i postaci szatana. Lecial w czeskiej telewizji. Nic więcej nie pamiętam.
Pozdrawiam
Polecam powstały niedawno serwis z polską klasyką https://35mm.online/vod/fabula
Do końca czerwca dostępne wszystko bezpłatnie. Tylko oglądać :-)
Film chyba USA może z lat 2000-2015 oglądałam go na EKINO, a film był osadzony gdzieś w latach 50 tych XX w, pamiętam tylko tyle, że była kobieta i miała kilkoro dzieci i wychowywała je sama bez męża. Co jakiś czas ojciec dzieci odwiedzał ich i zawsze zabierał do siebie najstarszą córkę jednak z czasem ów córka nie...