Cześć,
Proszę o pomoc w znalezieniu polskiego filmu. Film prawdopodobnie z lat 90 lub początku XXI wieku. Grali tam "znani" aktorzy, ale nie pamiętam obsady. Film oglądałem w telewizji, ale nie wiem kiedy i na jakim kanale.
Pamiętam jedną scenę. Na nowo wybudowanym osiedlu zjawił się pan sponsor/biznesmen/filantrop...
Szukam filmów, w których jeden lub więcej kosmitów przybywa na Ziemię i zaprzyjaźnia się z ludźmi albo chce ich przed czymś ocalić lub wzajemnie sobie pomagają. Coś jak np. "Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia", "Przyciąganie" czy "Gwiezdny przybysz". Może być też jak w filmie "Ukryty", gdzie jeden obcy chroni ludzi,...
więcej
Podajcie 1-3 tytułów (nie więcej, tylko te naj), które obejrzeliście min. 3 x i nadal oceniacie je najwyżej. Napiszcie też chociaż kilka słów o tym, co was w tych filmach urzekło.
Moje to:
"Piraci z Karaibów" 1-3 - przygoda, piękne żaglowce, monumentalne sceny bitew morskich, epickie zdjęcia, "kinowość", humor,...
Witam,
oglądałem ten film na kanale drugim TVP w połowie lat dziewięćdziesiątych, późno w nocy (mocne...).
To był jakiś thriller skandynawski, wydaje mi się, że szwedzki. W małym miasteczku są zabijani ludzie. Mieszkańcy są w jakiejś organizacji i naszą przypinki w kształcie pochodni. Jest taka scena, w której główny...
Witam. Za dzieciaka oglądałam pewien film, leciał w tv pod tytułem "Niezniszczalny". Ale nie mogę na niego trafić od tamtej pory. Film był z lat 80tych. Pamiętam go fragmentami. Facet poszedł z dzieciakiem na mecz. Był wybuch, faceta napromieniowało. Stał się niezniszczalny. Potem ruscy chyba porwali pociąg nuklearny,...
więcej
Wie ktoś gdzie można znaleźć ten film? Mianowicie chodzi mi o dość stary japoński film o nazwie( Get IT On?) z udziałem Rolly Teranishi .Wklejam link do filmu na Filmweb
(https://www.filmweb.pl/film/Get+It+On-2001-257692) oraz trailera (https://youtu.be/o0tvAV5Ay_Y). Pomóżcie ;)
Witam, szukam filmów jak w tytule. Nie musi to być główny wątek, może być też poboczny. Najlepiej zeby była to milosc/związek pomiędzy Niemcem a Słowianka/Żydówka. Z góry dzięki
Miałam to kiedyś na płycie. Bohaterowie tam chyba nawet nie nazywali się Jaś i Małgosia. On miał ciemne włosy, ona posiadała blond warkocze. Zaczeło to się od ich przybycia wozem na jakiś piknik/festyn. Jedną z atrakcji był domek ze słodyczy. Posiadał on babeczki, dach chyba z czekolady, obok płynął strumyk z lemoniady...
więcej