Witam. Dzisiaj zobaczyłem najnowszą część bajki przygodowej z serii "Artur i Minimki", filmu
obrazowanego na podstawie książki. Zastanawiam się czy będą kolejne części? Szperałem
trochę i nie wyszperałem nic poza tym, że autor książek o tym samym tytule napisał
dotychczas 4 książki. Jeśli ktoś słyszał jakieś...
Komedia romantyczna, dziewczyna nerd chodzaca w męskich koszulkach (jak się później okazuje po swoim zmarlym bracie dostaje) nr tel do playboya trudnacego się pomaganiem odzyskac/zdobyc wymarzonego faceta, pomaga jej i zakochuje sie w niej. Pamiętam, że jest scena kiedy ona opiekuje się nim jak jest chory i ma goraczke...
więcej
Cześć,
Szukam lekkich filmów akcji z cyklu "zabili go i uciekł". Oglądałem większość hitów z lat 80' i 90', więc w miarę możliwości prosiłbym o jakieś nowsze propozycje. Dzięki ;)
Może ktoś, coś: szukam amerykańskiego filmu z lat 90-tych (chyba): babka wyjeżdża z city na wieś, ma dziecko. W końcu produkuje jedzenie dla dzieci. Emisja była w polskiej TV
Cześć
Szukam filmu - pamiętam tylko ze film zaczynał się jak mały chłopiec pomógł uciekinierowi (przestępca) . Ten sam chłopiec zakochał się w swojej przyjaciółce ale kontakt się urwał. Później po kilkunastu lub kilkudziesięciu latach znowu się spotykają, ale również ten przestępca też go znajduje :-)
Cześć. Szukam filmu animowanego, nad którym prace trwały (trwają nadal?) kilka(-naście) lat. Jest to bodajże animacja poklatkowa, oparta na modelarstwie. Będę wdzięczny za wszelkie propozycje, bo nie mogę sobie przypomnieć tytułu za żadne skarby.
Witam!
Poszukuję amerykańskiego filmu opowiadającego o procesie sądowym mającym rozstrzygnąć czy w amerykańskich szkołach można nauczać teorii ewolucji Darwina. Wiem, że taki film całe lata temu był emitowany w polskiej TV, tylko nie pamiętam jego tytułu.
Proszę o pomoc.
Gunmin Dummledore .