Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Ojciec wyjeżdża w delegację, jego kobieta zabiera jego brzydką córkę na wycieczkę do fryzjera kosmetyczki itp. Po powrocie ojciec skupia się, jak uratować cnotę "wypiękniałej" i mającej powodzenie wśród chłopaków córki w perspektywie zbliżającego się balu maturalnego. W tym celu m.in. zasięga porad eksperta piszącego...

więcej

Jeżeli pamiętacie te filmy liczę na pomoc.
1. Angielski horror z lat 60. Lombard sprzedający różne stare rzeczy. Kupujący zabierają sobie potrzebne im przedmioty np odznaczenie wojskowe, nie płacąc za nie. Po czasie spotyka ich kara.
2. Akcja dzieje się w Argentynie. Z powodu bardzo intensywnych opadów deszczu 4 bądź...

więcej

o latających gęsiach (wiem że głupio brzmi) podróżował z nimi chłopiec, latał na jednej z nich, i chyba z nimi gadał, bajka w stylu holendersko skandynawskim, myślę że dosyć znana starszym widzom

Witam. Czy polecilibyście jakieś stare dobre filmy z lat 1980-1990 w klimacie podobnym do "Śmiertelnie mroźna zima" (1987)? Tematyka może być dowolna, ale generalnie chodzi mi o to, żeby były to raczej thrillery / dreszczowce trzymające w napięciu (a nie horrory).

Mam 34 lata, więc film będzie z lat 90 lub 00. Pamiętam tylko dwie sceny:
1) Rodzina kroi kurczaka pieczonego na kolację i tryska z niego krew, możliwe że upieczony kurczak zachowywał się jak żywy
2) córka, nastolatka leży w łóżku i z sufitu leje się na nią krew (nie jest to "Koszmar z ulicy wiązów")
Prawdopodobnie...

więcej

Od paru dni nie widze zadnych ocen znajomych a ciagle oceniaja filmy, nic w opcjach nie zmienialem. Wie ktos moze w czym problem? Dzieki z gory

Cześć.

Poszukuję bardzo starego filmu gdzies z lat 30 usa . Film był o historii alkoholika którego brat wyjezdza na wieś i zostawia go samego w mieście i on tam sobie popija, po barach itd

Czy warto się na to wybrać do kina ? Obecna średnia ocen tego filmu jest wysoka i wynosi 7,4 W zasadzie nie miałem zamiaru iść na to do kina ale teraz się zastanawiam. Widział to już ktoś może ? Dobre to i warte ceny biletu i poświecenia czasu ?

Od miesięcy nie działa...

A przynajmniej była tam taka scena: Trener(?) każe zawodnikowi(?) położyć się na linii kortu i machać rękami jak ryba. Zawodnik myśli, że to jakieś ćwiczenie, po czym trener mówi: "Głupiej już wyglądać nie możesz".

Raczej sprzed 2000 roku, może lata 90.