Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam.
Szukam w zakamarkach ulatującej pamięci tytułu filmu.
Film jest, że tak powiem, bardzo po amerykańsku stereotypowy : oto mam miejsce zjazd nieco dysfunkcyjnej rodziny, takiej z dorosłymi dziećmi po przejściach i nobliwymi rodzicami "u szczytu stołu". Film podobny do " Powiedzmy sobie wszystko", "Zjazd", " Ja...

więcej

Hejka. poszukuję tytułu filmu, który miał premierę chyba w tamym roku. Widziałam zapowieź w tv. Film jest chyba hiszpański albo włoski. Opowiada o tym że małżeństwa dowiadują się o tym, że przed laty ksiądz, który udzielał im ślubu był oszustem czy coś w tym stylu, przez co śluby zostały unieważnione, a małżonkowie...

Czy kojarzy ktoś film sci-fi którego akcja toczy się w przestrzeni kosmicznej a fabularnie to było mniej więcej tak, (chyba...) wracający statek kosmiczny na Ziemię nagle zdaje sobie sprawę że utracił kurs, nie wiedzieli gdzie się znajdują, nie było żadnego punktu odniesienia, wreszcie gdy już jakoś tam udało im się...

więcej

Cześć, szukam filmu, prawdopodobnie z lat 90 z którego pamiętam tylko jedną scenę a mianowicie w mieszkaniu w bloku doszło do kłótni i chyba strzelali do siebie z pistoletu i jedna osoba stwierdziła że trzeba wyładować broń więc wystrzeliła wszystkie kule w kierunku drzwi, a pech chciał że za drzwiami stał bodajże...

Jest wiele gatunków filmowych i każdy z nich jest rodzajem kultury i rozrywki. Warto zapoznać się z każdym z nich. Proszę polećcie mi filmy o namiętnościach intymności pragnieniach żądzach gorących romansach z dużą ilością chemii emocji. Wiadomo iż takie rzeczy dobrze pokazuje się w scenach erotycznych więc warto nie...

więcej

Hejka, poszukuje pewnego filmu z roku poniżej 2013. Kojarzę tylko że jest pewna rodzinka.. Mama tata córka i chyba syn. Córka trafia na jakiegoś stworka który żyje wraz ze swoją rodziną pod ziemią lub w jakiejś krainie. Charakterystyczne jego imię: Pleśniak. Dodam że chyba te stworki były zielone i śmierdziało od nich...

więcej

Witam jak w temacie, nie mogę znaleźć tytułu filmu.

kojarzy ktoś tytuł filmu w który chory psychicznie człowiek, mordował i ćwiartował ludzi, trzymał ich części w słoikach i rozmawiał z nimi, człowiek ten wyobrażał sobie że wszystko jest okej, ze ma czysto, ze ma zadbane w domu lecz gdy go złapali to okazuje się...

więcej

... walczących z przyrodą o przetrwanie. Ale nie tylko, bo mogą to być filmy o zwykłej romantycznej podróży przez dzikie rejony, albo filmy które pokazują takie rejony jak Montana, Idicho, Kanada, Alaska, Skandynawia, Syberia. Takimi lekkimi filmami z pięknymi widokami są np :
- Zaklinacz koni
- Wichry namiętności
-...

więcej

Cześć szukam filmu za dużo szczegółów nie pamiętam. W mojej głowie jest scena gdzie chyba w hangarze albo pod ziemią są kontenery a tam młode porwane dziewczyny w maskach i przyjeżdżają starsi mężczyźni też chyba w maskach wiadomo w jakim celu. Ktoś coś kojarzy

szukam filmu, widziałam tylko fragment: młoda dziewczyna (studentka? asystentka?) zasypia przy biurku w domu profesora/wykładowcy. On jest mężczyzną w średnim wieku, brunet w okularach. Na pewno będzie to o ich romansie :)