Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Cześć
Szukam filmu - pamiętam tylko ze film zaczynał się jak mały chłopiec pomógł uciekinierowi (przestępca) . Ten sam chłopiec zakochał się w swojej przyjaciółce ale kontakt się urwał. Później po kilkunastu lub kilkudziesięciu latach znowu się spotykają, ale również ten przestępca też go znajduje :-)

Cześć. Szukam filmu animowanego, nad którym prace trwały (trwają nadal?) kilka(-naście) lat. Jest to bodajże animacja poklatkowa, oparta na modelarstwie. Będę wdzięczny za wszelkie propozycje, bo nie mogę sobie przypomnieć tytułu za żadne skarby.

Witam!
Poszukuję amerykańskiego filmu opowiadającego o procesie sądowym mającym rozstrzygnąć czy w amerykańskich szkołach można nauczać teorii ewolucji Darwina. Wiem, że taki film całe lata temu był emitowany w polskiej TV, tylko nie pamiętam jego tytułu.
Proszę o pomoc.
Gunmin Dummledore .

Szukam nazwy filmu produkcji USA który jest bardzo podobny do serii horrorów Scanners z lat 80tych. Tam też była "moc umysłu" ale jedyne co kojarzę to, że główny bohater to był chyba policjant i miał polsko brzmiące nazwisko.

Witam,
Kilkadziesiąt lat temu oglądałam pewien film -thriller z lat 90/00,opowiadał historię (z tego co pamiętam) blond włosej młodej kobiety , mężatki,nad którą mąż się znęcał ,zarówno psychicznie jak i fizycznie , groził bronią, gwałcił itp.Oczywiście mąż przedstawia się jako ideał , jest zabawny , towarzyski itd....

więcej

Witam!
Jakiś czas temu oglądałem "Piratów" Romana Polańskiego. Czy możecie mi polecić jakieś inne filmy w tym klimacie - tj. o piratach grasujących po morzach i łupiących różne statki ?
Proszę o pomoc.
Gunmin Dummledore .

szukam filmu który widać w jednej z scen na innym filmie (We Are Marshall 2006)
Widać ten o to film w kinie (12-13minuta filmu) i szukam go właśnie scena ukazuje żołnierzy idących przez pole

Kadr z filmu https://drive.google.com/file/d/16nC3l8TkBfY1hzAXWxAZjeAKzkWTKVCP/view?usp=shari ng

Witam!
Jakiś czas temu oglądałem "Piratów" Romana Polańskiego. Czy możecie mi polecić jakieś inne filmy w tym klimacie - tj. o piratach grasujących po morzach i łupiących różne statki ?
Proszę o pomoc.
Gunmin Dummledore .

AC Milan zdobywa scudetto!!!

ps

***** Inter

Nie powiem oglądanie filmów o Wikingach jest fajne i każdy pewnie by chciał robić to co Wikingowie lubili robić najbardziej ( Zwłaszcza kiedy Anya Taylor-Joy może zostać twoją niewolnicą, naprawdę warto wtedy było być skandynawskim piratem) ale sam temat jest już odrobinę wyeksploatowany. Mało kto wie że Słowianie...