Cześć, film leciał z 15 lat temu co jakiś czas na HBO. Film w amerykańskim klimacie z lat 50 tych, gdzie włuczęga za drobną pomoc dostaje mieszkanie w szopie u wdowy. Generalnie cały film jest w podkoszulku bez rękawków, robił na farmie w polu, naprawiał wszystko w domu. W międzyczasie wytworzył sie romans z nim i z tą...
więcejCześć, był taki film szpiegowski (chyba o czasach zimnej wojny lub wojennych) w którym głowny bohater w jednej z ostatnich scen ma się spotkać z kimś w parku. Chodzi po tym parku i chyba nie udaje mu się spotkać tej osoby (albo też zabijają tę osobę że do rozmowy nie dochodzi) ale na pewno znajduje jakąś skrytkę pod...
więcej
Potrzebne mi do napisania eseju tytuły takich (najlepiej) bajek ale i też filmów.
Znane mi przykłady:
*Pamiętnik Barbie
*Wredne dziewczyny
Szukam filmów strasznie badziewnych,nieznanych,po prostu stworzonych przez ludzi po trepanacji czaszki
Raczej amerykański, raczej po 2019, obsada dobra ale mam wyrwę w pamięci. Ekipa "chce" nakręcić western, zatrudnia kaskadera, który jest wysoko ubezpieczony na życie ale ... ma zginąć. Kaskader był wysokiej klasy więc przeżył - ekipa nie dostała odszkodowania i musiała nakręcić ten film.
Polska współczesna kinematografia raczy nas od dawna wybitnymi dziełami takimi jak np : Zenek czy 365 dni. Arena kina światowego nie pozostaje w tyle bo po nakręceniu serialu o sekstaśmie Pameli Anderson powstanie film fabularny o tak ważnej postaci jak lalka Barbie. Pytanie czym jeszcze widzowie zostaną uraczeni ? Czy...
więcej
Pozdrawiam. Potrzebne są mi dwa tytuły filmów.
Pierwszy to horror opowiadający o pierwszej osadzie w Wirginii, która jest nawiedzana przez upiory dawno zmarłych wikingów.
Drugim jest thriller, w którym przebiegła kobieta, żona znika i próbuje wrobić męża bodaj pisarza w morderstwo. Na końcu do niego wraca, udając że...
Fragment filmu widziałem kiedyś i mocno zapadł mi w pamięć. Facet odkrył, że kobieta w filmie wrabia go w gwałt i zechciał prawdziwego seksu, bo i tak był wrobiony, a później uciekał.
Film raczej europejski. Był tam motyw romansu młodego chłopaka że starszą kobietą. Kobieta mieszkała na uboczu miasteczka i zajmowała się usuwaniem niechcianych ciąży. Pamiętam scenę gdy chłopak zajrzał przez okno i zobaczył swoją kochankę z innym, starszym mężczyzną. Potem okazało się że to był on sam tylko w starszej...
więcej