Szukam filmu, który dotyczył czegoś innego i był nieco surrealistyczny, ale zamieszczono w nim ujęcia z Bejrutu podczas wojny domowej (od 1975) albo już z wojny z Izraelem (od 1982). Szczególnie pamiętam długie ujęcie samolotu z przeciągłym buczeniem silnika na niebie i w tle nawoływanie muezina na modlitwę. Film z...
Krótko: kiedy Waszym zdaniem w jakiejś kategorii statuetkę dostał nie ten film, co trzeba, albo nawet nie było należnej nominacji. Dla mnie kardynalnym błędem było nieprzyznanie nawet nominacji Sylvestrowi Stallone za "Rambo" (jego finałowy monolog przebił wszystko).
W roli głównej jest Dean Armstrong, który wcielił się w rolę taksówkarza. Zabiera on chyba przez pomyłkę z lotniska nie tą osobę co trzeba. W taksówce jest też pastor,ksiądz, który zostaje porwany. Na końcu filmu taksówkarz oddaje komuś walizkę pieniędzy.
Szukam horrorów/thrillerów, w których duchy wyglądają choć częściowo tak, jak za życia, a nie przypominają demonów czy topielców w stanie rozkładu. Chodzi mi o produkcje w rodzaju ,,Sierocińca'' czy ,,Szóstego zmysłu''.
Witam szukam starszego filmu animowanego o podobnej tematyce co władca pierścieni, a dokładnie była w niej drużyna składającą się z poł elfa mrocznego maga i kapłanki więcej postaci nie pamiętam, mieli pewne przygody i poszukiwania lorda paladaina prawdopodobnie tak się nazywał i chyba był bogiem, a także walkę ze...
więcejszukam nazyw filmu grupka przyjaciol zabiera nielubianego kolege na splyw kajakiem tam go zabijaja chyba niechcacy i pozniej udaja ze nie wiedza nic film jest starszy prosze o pomoc
szukam stgarego polskiego filmu hmm goni go milicja on ucieka po dachach i ucieka do domu pozniej idzie na jakis strajk tytul jest krotki prosze o pomoc
Jest to film, który oglądałam, jak byłam bardzo mała, czyli był to wczesny 2000 rok, więc film może być dosyć stary, ale utkwił mi w pamięci. Pamiętam tylko kawałek i niestety nic więcej ale mam nadzieję, że może ktoś kojarzy. Jakaś dziewczyna szwendała się z jakimś dzieckiem po mieście i jakiś statek przechodzi mi...