Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam,

Poszukuję włoskich filmów w dobrej jakości z polskimi napisami lub lektorem, ewentualnie angielskie napisy. Chodzi mi raczej o starsze filmy, mniej znane takich reżyserów jak Fellini, Zurlini, Scola, De Sica, Visconti, Bertolucci...Może ktoś wie gdzie je mogę dostać/pobrać/oglądnąć?
Może jest jakiś portal...

więcej

Szukam filmu, ale mam skąpy opis. Oglądałem go w kinie jakoś w dzieciństwie, to mogło być w latach 2005-2009? Jakiś romans, może dział się w oświeceniu, ale nie pamiętam niestety. Była jakaś para i oni mieli ze sobą romans, kobieta na końcu umarła na suchoty. Czy ktoś kojarzy tytuł?

Witam serdecznie mam pytanie jakiś czas temu istniała strona z adresami znanych gwiazd filmu zagranicznych jak wy jestem wielkim fanem filmu i chciałbym wysłać kilka listów tyle że nie znam adresów nie wiem czy taka strona istnieje i czy jest aktualna. Bo na messengerze raczej nie ma za dużo prawdziwych profili aktorów...

więcej

Hej
Ogladalem ten film dość dawna. Raczej lata 90 niż 00.
Podobny do The Craft.
Nastolatka nadprzyrodzone moce
Była tam scena na imprezie gdzie dziewczyna była zdradzona/oszukana i żyły czarnialy jej ze złości

pamiętam tylko, że widziałam to lata temu chyba na Polsacie. Nie wiem czy to był film czy serial. Nie wiem czy w ogóle był anglojęzyczny. Pamiętam tylko scenę, że zespół policjantów jest na miejscu zbrodni w jakimś wielkim salonie. Świadkiem morderstwa jest bodaj mała dziewczynka, która jest w pokoju obok. Drzwi się...

więcej

Spytam tak z ciekawości czy w tym filmie Małgorzata Rozenek Majdan pokazuje się nago bo na zwiastunie była ubrana.

Hej, szukam filmu z którego pamiętam jedną scenę:
To było bodajże w jakiejś knajpie/restauracji. Jakiś koleś zamówił dużo żarcia a drugi założył się z nim, że jak ten pierwszy wszystko zje (a było tego baaardzo duzo) to ten mu opłaci to żarcie.
Potem okazało się, że ten co dużo wcina zażyczył sobie to od jakiegoś...

Hej. Poszukuje tytułu filmu z lat 90'tych. Pamiętam akcję że miało dojść do jakiegoś zamachu chyba w jakiejś ambasadzie a bomba była ukryta w balonach podwieszonych pod sufitem. To chyba jakiś miniserial był

Jedyne co mi utkwiło w głowie to to ze takie lalki papierowe (złączone razem w łańcuch) fruwały po pokoju. Były w kolorze niebieskim i różowym. Bajka bardzo stara

Witam, szukam tytułu starej animacji. Niestety nie jestem w stanie dać konkretnego opisu, ponieważ mało pamiętam, jednak postaram się go trochę nakreślić. Animacja wydaje mi się była rysowana bardzo starą kreską bądź była animowana ręcznie, opowiadała o myszach, dziko żyjących w lesie, jakimś zagajniku. Była raczej...