Witam. Czy znacie jakieś polskie filmy o grupie znajomych, jak np. "W lesie dziś nie zaśnie nikt"? Może być dowolny gatunek filmowy, dowolna ocena...mogą być nawet słabsze filmy, ale generalnie żeby był motyw z grupą znajomych...
Witajcie filwebowicze. Kilka lat temu widziałem w tv film i nie znam tytułu. Produkcja niższej klasy. Oto co zapamiętałem jak przez mgłę. Grupa (chyba znajomych) wypływa jachtem w morze/ocean. Postanawiają stojąc na kotwicy wskoczyć do wody i się popluskać. Burta tego jachtu była wysoka i ktoś zapomniał zrzucić...
Szukam tytułu animacji, którą parę lat temu widziałem w TV.
Był to film zdaje się w realiach "średniowiecznych", a w każdym razie dawnych. Był tam chłopiec, którego czarownica zwabiła do domu pod pretekstem pomocy w zaniesieniu worka kapusty kupionego u jego ojca.
Dom czarownicy okazuje się dużo większy w środku niż...
Przypuśćmy, że główne postacie to X (mężczyzna) Y (kobieta)
film zaczyna się od tego, że X poszedł do sklepu po pudełka.
w samolocie usiadły obok siebie żona X i mąż Y. samolot się rozbił.
Później X i Y spotkali się i zakochali w sobie.
Pamiętam ze w filmie bohater dostał sie do niewoli na statek możliwe że w czasach aten itp ale nie jestem pewny podoba budowa statku pamiętam też że po prostu wiosłował :) zakuty w łańcuchy itp potem bo latach była bitwa na morzu i jego stateg na którym był niewolnikiem został zniszczony i jakoś udało mu sie z niego...
więcejSzukam filmów ze scenami gdzie ludzie są zamknięci w jasnych pomieszczeniach i są obserwowani przez kamery. Jest im podawane jedzenie przez specjalny podajnik w ścianie. Albo przemawia do nich sztuczna inteligencja. Albo są jakieś eksperymenty. Oglądałem kilka takich filmów, gdzie były takie sceny, ale nie mogę...
szukam filmu w ktorym mężczyzna zostawia zone i dzieci idzie do innej hmm wiem ze w tytule chyba jest nazwa dzieci....prosze o pomoc zdradza zone a spotyka sie z inna