Witam,
Na cda przypadkowo natknąłem się jakiś czas temu na film, który nie potrafię odnaleźć.
Był to film polski Sci-Fi, w miarę nowy. Chyba akcja działa się na jakimś statku kosmicznym w przyszłości, bohater kłócił się na nim z swoimi klonami.
Szczerze to więcej nie pamiętam, bo oglądałem go trochę nieprzytomny....
Film pokazuje jak na dłoni sceny krecone kinematografem w okresie 200 lat izolacji Japonii. Film zaskakujacy, sceny gdy do zacofanych kompletnie domow, gdzie ludzie o swieczce w ludowych strojach tluka ziarno itp wchodzi czlowiek w mundurze lub garniturze, W Europie panowala wowczas juz pelna para rewolucja...
Szukam bajki która obejrzałam wieki temu. Bajka była o krowiej rodzinie. Była tam matka, ojciec, syn, male dziecko etc. i któraś z tych postaci przeniosła się w czasie. Przenieśli się do Anglii i spotkali Shakespeare który też był krowa. Mieli jakiś przedmiot który przenosił ich w czasie. Jakiekolwiek sugestie są mile...
więcejHej. Szukam filmu, który dawno temu oglądałam, ale za nic nie mogę sobie tytułu przypomnieć. Grupa nastolatków wypowiada wiersz żeby przyzwać byt (jego imię to chyba tytuł filmu) i potem zaczynają ginąć. On jest cały połamany, tylko w ciemności się ukazuje i łamie im kości dotykając ich. Tak się dziwnie poruszał jakby...
więcej
Witam,
Kiedyś oglądałem taki film, w którym jakiś naukowiec "zgrał" czyjąś świadomość do jakiegoś urządzania typu budzik i próbował ją sobie podporządkować po przez torturowanie jej manipulacjami czasu.
Nie wiem czy to film czy jakiś odcinek serialu?
Ktoś zna?
Pozdrawiam
RJ
Cześć, poszukuję tytułu filmu, który kiedyś oglądałam. To jest z gatunku horror lub thriller. Jest stary dom, w którym ludzie znajdują pod dywanem w salonie jakiś namalowany znak, pentagram lub jakiś inny okultystyczny. Dzika się dziwne rzeczy, potem okazuje się, że tam mieszkała rodzina dawniej i ojciec, czy mąż,...
Witam. Poszukuję pewnego filmu, który planowałem obejrzeć, ale tytuł wyleciał mi z głowy. To był thriller. Oglądałem kiedyś 5-10 minut tego filmu… generalnie chodziło o to, że była para – chłopak i dziewczyna, którzy planowali gdzieś pojechać. Na początku filmu przyłącza się do nich niejaki Tyler i chyba gdzieś razem...
więcej
Kłamstwo z Joey King, gdzie rodzice próbują kryć przed organami ścigania i wymiarem sprawiedliwości swoje dziecko które jest podejrzewane o morderstwo lub inne ciężki przestępstwo.
Oraz czegoś podobnego do horroru Polowanie na czarownice z 2021. Filmu osadzonego alternatywnym świecie współczesnym gdzie do dziś ludzi...