Cześć wie ktoś może jak nazywał się film o chłopaku, który uczęszczał do szkoły lecz z powodu złego towarzystwa (narkotyki, gang) został aresztowany i po wyjściu z więzienia został pisarzem i poszedł na uniwersytet? Dawno temu oglądałem ten film lecz nie pamiętam nazwy a fajnie byłoby obejrzeć go jeszcze raz.
To co pamiętam to to, że film dość szybko był osadzony w psychiatryku, matka walczyła by zabrać do swojej chorej psychicznie rodzinki morderców tego syna, ale nie pozwolili jej, potem grupka jakichś ludzi chorych psychicznie zrobili zamieszanie i oni, on i nowa dziewczyna, która była pielęgniarką uciekli na farmę....
Film zobaczyłam we wczesnym dzieciństwie, dlatego ledwie pamiętam jedną scenę, ale może się uda. Polski film, na pewno nakręcony przez 2000 rokiem, w ciemnym pomieszczeniu stoi mężczyzna, prawdopodobnie kowal, obok niego chłopiec. Kowal obwiązuje/bandażuje brzuch psa, który stoi przed nim na stole. Pyta chłopca jak...
Jest to polski film. Rodzina z adoptowanymi dziećmi je obiad, matka nakłada każdemu na talerz chyba kluski po czym każde dziecko dziękuje jej oprócz głównego chłopca, ten wypluwa jedzenie i mówi ,,w bidulu były lepsze" a ta go zaczyna bić. Była też scena jak chłopak popuścił w łóżku to ta matka wzięła go do łazienki i...
więcejSzukam filmu, jest to thriller mniej znany, ale ze znanymi aktorami, dzieje się na wyspie tropikalnej, sztormy, burze. Chodzi o typową akcję przejęcia majątku, morderstwa upozorowanrgo na wypadek, jest jakiś kochanek czy kochanka, mąż i żona. Tylko tyle pamiętam. Film chyba z lat 90.
Jestem świeżo po seansie nowego filmu (spokojnie, no spoilers) i czekam na argumenty, czemu Pattinson nie nadaje się na Bruce'a Wayne'a. Jak ma maskę na twarzy to pół biedy. Wyobrażacie sobie miliardera i w zasadzie prawie właściciela miasta z eyelinerem? No chyba nie.
Cześć, kiedyś w telewizji leciał film z motywem wywoływania duchów, albo o tematyce samej tabliczki ouija, tyle co pamiętam, to że grupa dorosłych ludzi (raczej byli zamożni, bo byli dość elegancko ubrani), na początku spotkania w jakiejś restauracji rozmawiała na temat wywoływania duchów, kilkoro z nich było...
Szukam filmów o wojnie w Wietnamie typu FULL METAL JACKET albo Urodzony 4 lipca. łowca jeleni czy Rambo. czas Apokalipsy etc.