Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Pamiętam tylko tyle że film opowiadał o kobiecie która wróciła z wielkiego miasta po latach wraz ze swoim synem do rodzinnego miasteczka. Zatrudniła się do pracy w kartotece u lekarza który prowadził prywatna praktykę. W miasteczku spotyka swoją dawna miłość strażaka. Ponownie zaczynają się spotykać. To był chyba...

użytkownik usunięty

Zetknęłam się z kolorowymi polskimi filmami z lat 50. i 60. Może ktoś z was wie, czym mogło być spowodowane kręcenie czarno-białych w tym okresie, skoro istniały możliwości techniczne kręcenia kolorowych? To samo zresztą dotyczy np. Francji i Anglii. Aż taka różnica kosztów? Dlaczego dla Francji czy Anglii miałoby to...

więcej

Witam,
Pamiętam dwa fragmenty z filmu, a mianowicie:
- mały chłopiec idzie w pochodzie za trumną i śpiewa Volare,
- brat chłopczyka nie jada obiadów i notorycznie przesiaduje w toalecie,

Wydaje mi się, że był to włoski film, o perypetiach tegoż właśnie małego chłopca.

Proszę o podpowiedź bo męczy mnie sprawa...

więcej

Cześć,
film opowiada o ekipie która przyjeżdża do ojca któremu zniknął syn w niewyjaśnionych okolicznościach.
Na nagraniu wygląda jak by go wchłonęła energia.
Po polu tegoż farmera wałęsa się olbrzymi wilk/pies.
Wszystko z bezpiecznej odległości obserwują 'jacyś' ludzie w wanie.

Z góry dziękuję za pomoc!

Witam, szukam filmu o ktorym opowiadala mi moja dziewczyna.
Mam nadzieje ze uda sie go znalezc i obejrzec go razem ;)
Niestety nie mam za wiele szczegolow. Film byl ogladany ponad 8 lat temu,
wiec zakladam ze produkcja musi byc starsza niz 2014 rok.
Co do fabuły - Film pokazuje dwie pary siedzace przy stole i...

Hej

Hej,
Od jakiegoś już czasu szukam tytułu filmu, który mocno zapadł mi w pamięci. Był to thriller/ horror, który oglądałem w TV ok 1999-2001. Co do daty jestem, pewien, napewno nie jest to film kręcony po roku 2001, a biorąc pod uwagę, ze leciał w TV (tvp, Polsat bądź TVN) zakładam, ze był starszy.
Bardzo...

FIlm dzieje się podczas II wojny światowej w Niemczech. Główną bohaterką jest blond-włosa dziewczynka (około 14 lat).

Charakterystyczne momenty które pamiętam:

- akcja dzieje się chyba przez cały film podczas zimy
- palenie stosu książek na ulicy przez niemieckich żołnierzy
- rodzina dziewczynki postanawia...

Witam. Szukam filmu w którym rodzina a dokładnie matka i dwie córki przyjeżdżaj do domu Ciotki i napadaja ich dwoje zdeformowanych kobiet i znęca się nad nimi.

Jaki tytuł nosi film opowiadający o kobiecie która po rozwodzie wychowuje samotnie corke i przybywa z nią do małego miasteczka gdzie ponownie spotyka swoją pierwszą wielka miłość. Mężczyzna jest jednak żonaty i ma syna. Między tym mężczyzna a kobietadochodzi do pocałunku jednak oboje uznają ze to ich uczucie...

Tak jak w tytule szukam filmu. Czy ktoś z was kojarzy film al'a low fantasy, średniowiecze. Film opowiada o tym jak dwóch braci żebraków pałętają się po świecie i bohater nagle odchodzi od młodszego brata, żeby znaleźć lepsze miejsce i znajduje bodajże wioskę z czarnoksiężnikiem który go przygarnął wraz ze swoimi...