Wielka gwiazda, to i filmów o nim sporo. Ale ciężko wśród nich wytypować jakieś wartościowe. Znacie coś?
Witam, poszukuje filmów dokumentalnych o początkach komunizmu w Polsce, aż do jego upadku w 1989 roku. Z góry dziękuję.
horror, las, jeżdżą w kółko tabliczka, dom, tabliczka, dom..... jakby w kółko
gdy pozostawiają auto po kolei giną wtedy
jeździ auto który zabiera tylko martwych
szukam tytułu
tylko tyle pamiętam.
pomożecie ?
Nie pamiętam wiele, był to horror albo thriller. Był o kobiecie , która mieszkałą chyba z mężem i było coś takeigo, że on wyjechał. Oni mieszkali w domku jednorodzinnym i działy się jakieś dziwne rzeczy i w domu obok chyba ktoś mieszkał. I ta kobieta podejrzewała morderswo w tym domu i się bała. Nie pamiętam więcej,...
więcejNiestety, nie wiem właściwie nic na jego temat. Oglądałam go jakieś wieki temu. Zapamiętałam tylko scenę szermierki (lub innej walki na miecze czy co tam innego), gdzie jeden z walczących w pewnym momencie celowo odkłada (odrzuca?) broń i dalej walczy (mam wrażenie, że wygrywa) podniesionym z ziemi patykiem....
Witam. Każdy z nas się z tym spotkał. Tłumaczenia tego stanu faktów są różnorakie, najczęściej te że producenci sami narzucają takie odpowiedniki w danym języku uzależniając to od regionu świata. Ciekawe w tym wszystkim jest to że taki ktoś z Hollywood kto nakręcił Dragonfly, wie że u nas ma się ten film nazywać...
Poszukuję filmu o jednorożcu. Widziałam go jako szczyl, czyli dobre 10-15 lat temu. Pamiętam tylko finałową scenę, gdzie dziewczynka odprowadza tego jednorożca do jego magicznego świata przez jakiś dziwny portal w jaskini. Zostawia na kamieniu uzdę, oddaje mu wolność, żegna się z nim i wraca do naszego wymiaru. Z tego...
więcejWitam wszystkich. Szukam pewnego filmu, którego oglądałem w dzieciństwie, dlatego film pochodzi pewnie z lat 90'. W tym filmie na ziemie przybywa kosmita i przybiera on ludzką postać. Pamiętam, że był jako wysoko postawiony żołnierz. I ten kosmita w jakiś sposób (nie pamiętam już) hipnotyzuje ludzi, czy wykonuje coś,...
więcejSzukam filmu w ktorym chlopak z zespolem downa napada z kolega na bank w Anglii jego kolega zabija na dachu policjanta po czym zostaje skazany na smierc a jego kolega ktory zabil chyba na 6 lat
By główny bohater (facet!) miał jakieś nadprzyrodzone moce, ogólnie walka między dobrem, a złem (najlepiej tematy demonów itp. ale psychicznymi wrogami typu Jocker też się nacieszę). Żeby trzymało w napięciu. I by nie wsadzili tam za dużo romansu, by ten wątek nie przygniatał głównego, czyli walki. :>