Komedia. Z odrobiną sensacji. Była kiedyś w tv. Może ze 20 lat temu? Główną postać gra czarnoskóry policjant, który aby rozwikłać jakąś tam sprawę prosi o pomoc emerytowanego białego policjanta o baaaaaaaardzo słusznej posturze. Emeryt ten porusza się jakimś sportowym autem, którego tablica rejestracyjna brzmi "FUN...
Hej, mam kilka pytań co do Oscarów, a domyślam się, że się na tym znacie.
Chodzi mi o to, czym kieruje się Akademia przyznając nagrodę za np. najlepszy scenariusz adaptowany? Czym różni się scenariusz adaptowany od scenariusza oryginalnego?
Albo czym różni się montaż dźwięku od samego dźwięku?
I jak wychwicić w...
nie chodzi mi o jedno ujęcie, lecz jedno miejsce, np. był taki film, że koleś jest w trumnie
pogrzebany, o takie filmy mi chodzi kręcone w 1 miejscu np. w pokoju.
Każdy z nas nie mógł czasem zrozumieć fenomenu danej produkcji. To co zachwycało naszych bliskich i znajomych nas nudziło, irytowało czy wręcz odrzucało. Ja sam nie jestem wyjątkiem i posiadam swoją listę uznanych niewypałów.
Batman nolana - Oglądając te filmy w ogóle nie czuje jakbym miał do czynienia z ekranizacją...
Film powiada historie przypadkowych morderstw. W drodze do klienta dwoch facetow potraca chyba dziadka na wozku ktorego pakuja do vana i jezdza z nim oraz z innymi cialami. Poprzez wiele zbiegow okolicznosci glowny bohater staje sie seryjnym morderca znanym na caly kraj (nie pamietam jaki). Akcja chyba rozgrywa sie...
więcej
Chodzi mi np. o spowolnienie czasu. Np. cały serial Smallville w każdym odcinku korzysta z tego przy ratowaniu ludzi przez głównego bohatera (w widowiskowym stylu te akcje są).
Poza spowolnieniem czasu, interesują mnie też filmy, seriale, gdzie czas zamarza, ale ktoś porusza się. Chyba w serialu Herosi taką...
Szukam filmu, typu Wszystko za życie(2007), W drodze, filmu. No wiecie film, w którym człowiek wybiera się w podróż donikąd, ucieka przed światem. (Forrest Gump już oglądałem i atlas chmur) Z góry dziękuje za pomoc :D
Czy zna ktoś jakieś filmy w których pojawia się motyw dyskryminacji Azjatów albo chociaż taki wątek? Może też być coś związanego z ich wyjeżdżaniem z kraju w poszukiwaniu "lepszego życia"
Szukam filmów dotyczących konkretnych miast, metropolii czy też ogólnie urbanistyki i planowania przestrzennego. Chodzi mi głównie o filmy dokumentalne, a nie takie w których miasto jest jedynie tłem fabuły
WItam:) szukam filmu w ktorym jest chlopak max 25lat:Dktory tylko on widzi takie czarne demony ktorej chodza obok osob i zwiastuja ich smierć(czarne z kilkoma "łapami?") ze pomaga jednemu z glownych policjantow. Córka policjanta to jego dziewczyna, razem rozwiazuja tam sprawe tych demców, wchodza do domku i tam jest...
więcej