Czy są jakieś filmy z kimś kto mówi o czymś komuś i ludzie uważają, że ten ktoś gada od rzeczy i jest nienormalny? A tak na prawdę ten ktoś miał rację mówiąc coś? Z drugiej strony może być też tak, że na filmie faktycznie będzie jakaś osoba nienormalna np. z powodu choroby lub czegoś i przekaże komuś informacje jakieś,...
więcej
Witam!
Potrzebuję filmów, w których bohater morduje kogoś, i są dobrze ukazane jego przeżycia wewnętrzne, z naciskiem na duchowe odkupienie (lub jego brak). Z góry dziękuję! :):)
Ilekroć przeglądam film, anime, albo mange natykam się na tematykę poruszającą życie uczniów liceum. Dlaczego w Japonii trwa ta cała moda na liceum- bohaterowie filmów aktorskich, anime i mangi bardzo często są uczniami szkoły liceum, niektóre japońskie dziewczyny stylizują się uczennice szkoły liceum. Skąd to całe...
kiedyś oglądałem taki film chyba sci fi o kolesiu który stworzył nowy myślący organizm który bardzo szybko dorastał z włosa chyba swojej żony czy tam dziewczyny i później z tego organizmu wyrosła kobieta a następnie zamieniła się w płeć męską. ktoś kojarzy ?
Już zaniedługo gala wręczenia Oscarów. Na kogo stawiacie? Zawiedziony jestem tylko jedną rzeczą, mianowicie brak nominacji dla Gyllenhaala za "Wolnego Strzelca"
O główne nagrody powalczą Birdman i Grand Budapest Hotel, kto okaże się zwycięzcą?
Film: Birdman/Boyhood
Reżyser: Richard Linklater
Aktor: Michael...
Szukam filmu w którym kobieta spacerując z mężem i psem w parku zostają napadnięci pod mostem . Po czym psa zabierają a ich katują . Mąż umiera a kobieta mści się na oprawcach . Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję :)
Witam,
:)
Pierwszy: Pamiętam tylko króciutki fragment gdy młodzi ludzie 2-3 osoby wciągają jakiś proch przez rozkręcany długopis (wydaję mi się, że na hali sportowej). Nazwa podchodziła coś w stylu- COŚ, KTOŚ itd.
Drugi: Przetrzymywana osoba we własnym domu prawdopodobnie chodziło o pieniądze. Tytuł był...
W ramach rozważań nad tym, czy w młodym pokoleniu aktorów, znajdą się aktorzy pokroju Ala Pacino, Roberta De Niro i im podobnych, spróbujmy obsadzić role w dwuch pierwszych częściach Ojca Chrzestnego (czyli tych opartych na książce).
Jeśli ktoś ma ochotę może wybrać całą ekipę od reżysera do operatorów.