Widziałam kiedyś film (chyba z serii okruchy życia) o kobiecie która bodajże straciła męża i popadła w alkoholizm oraz zaczęła molestować swojego syna. Później wydało się to, że ona z nim sypiała i chyba zajęła się tym policja czy coś w ten deseń.. Nie pamiętam dokładnie.
Czy ktoś wie jak ten film się nazywał i czy...
Witam. Szukam filmu który dawno temu leciał w telewizji. Pamiętam tylko że akcja działa się na marsie (lub jakiejś innej planecie). Jakiś oddział z bronią znaleźli w budynku podobnym do stodoły obdartych ze skóry i powieszonych ludzi.
Dzięki za pomoc
Poszukuje filmu o nielegalnych walkach na broń białą (topory, maczugi itp.). Pamiętam że to były walki na pieniądze a przegrany zawodnik był zabijany przez zwycięzce w brutalny sposób np. uderzenie kolczastą maczugo w głowe. Walki odbywały się w jakichś opuszczonych budynkach, piwnicach na około walczących stała...
Witam. Szukam filmu który był kręcony w łodzi na osiedlu radogoszcz (wschód) jest też rondo przy castoramie oraz łagiewniki. Film opowiada o dwóch przyjaciółkach, matce, chorej babci, jedną podobno odwiedza ufo a druga chce to zobaczyć.
Film kręcony na pewno po 1998.
Zna ktoś jakieś filmy o tej tematyce. Coś w stylu Blow, American Gangster, Człowiek z blizną, Biznes czy Chłopcy z Ferajny itp. oglądnąłem już sporo takich filmów ale jeszcze bym jakiś oglądnął :)
Znacie jakiś film, gdzie jest np. skorumpowana policja lub politycy, albo wszyscy na raz lub więcej osób, łącznie z urzędnikami, sądami itd? A pod koniec filmu te wszystkie osoby ponoszą jakąś karę? (np. odpowiednik CBA, CBŚ lub kogoś innego robi nalot na nich i zamyka ich? Albo jakiś policjant, wyjątek bierze sprawy w...
więcejDziewczyna otrzymuje propozycje na projekt internetowy , w którym ma przez miesiąc obserwować reakcje ludzi na stronce (podobna do skype'a). Któregoś dnia natrafia na dziewczynę, która nie ma włączonej kamerki. Kilka razy na nią trawia ,aż raz widzi na kamerce jak ją zabijają. Zaczyna się coś dziać jej przyjaciołom i w...
więcejWitam:) Wie ktoś kiedy jest dokładnie premiera " 50 twarzy Grey'a" w Cinema City Manufaktra . Niektórzy mowią ze 13 lutego, a inni ze 14, więc sama już nie wiem :( Od kiedy można zacząć kupować bilety przez Internet i jak myślicie jaka będzie ich cena..?
Hej, poszukuję filmu, nie pamiętam z którego roku ani nie pamiętam kto w nim grał.
Ogólnie w filmie chodzi o to, że pewniem mężczyzna dowiaduje się, że jest nieuleczalnie chory i zostało mu kilka miesięcy życia. Niekomu o tym nie mówi. W końcu jego żona widzi, że zachowuje się inaczej niż zwykle (dodam, że spodziewają...
Wczoraj na Akademii Filmowej facet mówił coś o filmie bez aktorów (całym pełnometrażowym cyklu), pokazał nam nawet fragment, ale mówił tak niewyraźnie, że nie zrozumiałam tytułu :/ Było coś jakby "kacje" (akacje?) nie wiem, nie mam pojęcia.
film chociaż był bez aktorów miał mówić o człowieku i cywilizacji. ogólnie to...