Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Podawajcie przykłady filmów, których remake lub nagranie kolejnych części po latach się udał?

Dwa filmy pamiętam fragmentarycznie i nieco przez mgłę - tytułów nie mam, a długotrwałe googlanie nie przyniosło póki co skutków.

1. Stary film, raczej dalekowschodni, o sztukach walki. Pamiętam tylko ostatnią scenę ogromnej walki wewnątrz budynku, gdzie była większa sala i jakieś schody. Główny bohater walczył z...

więcej

Dobre filmy poruszające temat emigracji?

Witam
Szukam tytułów pod którymi kryć się będzie opowieść, gdzie głównym motywem będzie ucieczka zwykłego szarego człowieka, przed swoimi problemami, gdzieś daleko, do innej obcej mu społeczności. Tam często udaje kogoś kim nie jest, by ukryć przeszłość.
Może być na przykład przypadek gdy ktoś popełnia zbrodnię, i...

więcej

USA, kilkuletni, przedstawia chyba relację ojca i córki. Bohaterami są ochroniarz i ochroniarka w muzeum. Film z gatunku pokręconych.

użytkownik usunięty

Horror niemiecki z numerem pokoju akademika w tytule.

Witam, czy znacie jakieś filmy podobne do "Powiedz mi jak umrę", w których występuje grupą znajomych, a fabuła jest związana z jakąś kliniką medyczną lub szpitalem?

Mam na myśli to, że akcja dzieje się z perspektywy bohaterów którzy umarli i po śmierci coś ich czeka. Tak jak na przykład czekanie w kolejce w urzędzie jak w Soku z żuka albo praca w obskurnej restauracji jak w Tamten świat samobójców.
Najbardziej tak jak w Soku z żuka.
Ten urząd, papiery, wypełnianie formularzy,...

więcej

Jaki tytuł nosił film który opowiada o chłopaku który nie był na swojej studniówce przez jednego z rówieśników który uwięził go na czas imprezy i po latach ten chłopak już jako lekarz podjął się leczenia tego wandala który zgłosił się do niego z chorobą. Pamięta ze w ramach rekompensaty zorganizował mu studniówkę po...

więcej

1. Grupka znajomych tak zwana szkolna elita zostaje zaproszona na urodziny do klasowej ofiary. Przyjęcie miało odbyć się na posesji z wielkim domem gdzieś na uboczu miasta przy lesie. Zostają oni zwabieni do małego budynku nieopodal owej posesji i obudzili się związani na krzesłach. Wtedy chyba dostawali jakieś zadania...

więcej