Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Hej witam wszystkich, poszukuje filmu komedi/przygodowego kobiecie ktura poszukiwala lekarza tutenhamona chyba ktory wyleczyl by jej siostre ktora miala wbita w glowe dluga szpilke, byl tam tez jakis pterodaktyl. Z gory dzieki

Witam. Czy moglibyście polecić jak najwięcej filmów, w których głównym bohaterem jest morderca (może być seryjny)? Mam na myśli filmy, w których na pierwszy plan wysuwa się bardziej wątek psychologiczny bohatera niż kryminalny czy sensacyjny.

Film z 2015 (tak mi się wydaje). Trzy historie - jedna chyba pod koniec XIX wieku, druga lata 70. i trzecia - daleka przyszłość z robotami i technologią. Pamiętam scenę gdzie pewna gejsza ucieka z pokoju od gościa z przeszczepioną twarzą albo miał skośne oczy???? Gość był ścigany przez policję poruszającą się na...

Witam! Poszukuję tytułu filmu, który oglądałem na początku lat 90-tych.
Z fabuły pamiętam, że ludzkość dotknęła jakaś śmiertelna choroba, która przenosiła się drogą płciową. Skutkiem było zaprzestanie współżycia, co groziło wyginięciem ludzkości. Młody naukowiec twierdzi, że opracował lekarstwo lecz nikt mu nie...

Ostatnio jaram się teledyskiem Woodkid-Iron są tam swietne efekty. Może jest jakiś ciekawy film z podobnymi efektami??

https://www.filmweb.pl/film/P%C4%99kni%C4%99te+lustro-1980-10641

Szukam kryminału wg Christie z podobną pierwszoligową obsadą, z lat 80. Nie chodzi mi o te tytuły z Ustinovem ani z Finney'em. Czy wogóle był jeszcze jakiś, czy to jest jedyny?

Witam :). Szukam filmu, ale niestety nie pamiętam zbyt wiele.
Pamiętam, że w filmie żona/dziewczyna(?) bohatera uległa wypadkowi/chorobie(?) i została podłączona do urządzenia podtrzymującego życie, po wybudzeniu czuła się normalnie i dobrze, ale jej organizm był bardzo mocno wyniszczony w środku i miała czas tylko na...

więcej

Cześć szukam serialu dziewczyna została opiekunka jej chłopak umarł i go widziała w okularach jak potrącił go samochód reszta domowników nie żyła potem

Tak jak w temacie, poleci ktoś film do obejrzenia?

Jakiś lekki dramat, nic ciężkiego. Kino drogi. Najlepiej z jakimiś zagubionymi nastolatkami. I żeby był taki "nietypowy" klimat który ciężko mi opisać. Ale moge wymienić kilka filmów które miały to "coś":

- Too Late - film wydawał się dla mnie okropnym...

w którym każdy świadek zdarzenia opowiada coś innego /10 minut/