Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Amerykańska Akademia Filmowa podała nazwiska osób, które 15 stycznia ogłoszą, kto otrzymał nominacje do tegorocznych Oscarów. Będą to: reżyser Alfonso Cuarón, producent J.J. Abrams, aktor Chris Pine i szefowa Akademii, Cheryl Boone Isaacs.

opowiadał o epidemii, która oczywiście rozprzestrzeniała się w zawrotnym tempie i mordowała wszystkich ludzi po drodze. główni bohaterowie, będący w jeszcze niedosięgniętym przez epidemię rejonie, odebrali sygnały z teoretycznie wymarłej już części ziemi i mieli nadzieję, że ktoś tam jednak przeżył. okazało się jednak,...

więcej

Mąż, żona i syn. Świat pusty, prawie nie ma ludzi a jeśli kogoś napotykają to nikt nikomu nie pomaga. Są grupy ludzi które polują na innych ludzi i zjadają ich ciała. Brak jedzenia. Rodzina szuka schronienia,czegoś do jedzenia, jakiejś pomocy. Spotykają po drodze staruszka który prosi o pomoc, dają mu coś do jedzenia....

więcej

Koleżanka potrzebuje dowiedzieć się dla innej koleżanki jakie to anime. Ktoś może zna?
http://besty.pl/3558885

Witam. Szukam filmu.
Chodzi o parę kobietę i mężczyznę, którzy oszukują innych.
Wątkiem filmu ogólnie jest handel świecznikiem, bądź lichtarzykiem.. Mężczyzna wymyślił, że sprzeda w lombardzie tą rzecz, mającą swoją (nieprawdziwą) historię i jest warta np.50tyś.dolarów i że jest druga taka sama, co w komplecie...

Chodzi mi o takie seriale/filmy, które opowiadają o pasjach ludzi. Np. step up - taniec itp. Pasje bardziej właśnie takie jak taniec, jakaś muzyka, aktorstwo itp., a nie kolekcjonerstwo...

Witam,
szukam filmów o podróżach samochodem po USA,
coś w stylu Thelma i Louise, Bonnie i Clyde, Kalifornia itd
byłbym wdzięczny za jakieś podpowiedzi ;)

Pierwszy raz pisze i nie wiem czy to dobre miejsce. Mianowicie szukam serialu o tematyce religijnej... W sensie demony, egzorcyzmy i tak dalej, ogólnie fantastycznej, tylko nie przystojne wampiry świecące klatami, czyli seriale zrobione dla nastolatek .. Szukam czegoś poważniejszego, osadzonego w ciężkim, mroczniejszym...

więcej

Takich jak Django lub 12 years a slave. Jakie polecacie?

Poszukuję filmu którego część oglądałem dawno temu. Jedynie co mi się przypomina to motyw nieba, szły kobiety z różą w ręku i mówiły coś typu jestem taka szczęśliwa. I dwóch chłopaków młodych rysowało podobizny diabłów na kolumnie. Film polski, stary, chyba czarno-biały. Kojarzy ktoś tytuł?
Za każdą pomoc z góry...