Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

w nowym roku postanowiłam zmienić swoje "nawyki filmowe" i pragnę skosztować klasycznego kina :) moja pytanie brzmi zatem: czy moglibyście doradzić mi film z Katharine Hepburn wart obejrzenia?

1.Szukam filmu który widziałem w latach 90
Chyba był z serii Walt Disney przedstawia
Matka ojciec i syn są w restauracji
Mają pecha zastrzelono na ich oczach gangstera
Najwięcej pamięta syn
Jak zeznaje ojciec mówi do matki: czy to ten dzieciak który nie pamięta kiedy jest dzień matki
W sądzie jego zeznania sa...

Poszukuję dwóch skrajnych (arcydzieło vs. gniot), ale fachowo napisanych i dobrze uargumentowanych recenzji danego filmu.
Najlepiej jeśli byłby to film co najwyżej sprzed kilku lat, a recenzje pochodziły z dużych serwisów zajmujących się filmową tematyką, bądź były napisane przez ludzi w tym środowisku uznanych.
Czy...

więcej

Wie ktoś gdzie można go obejrzeć? Bo ani na filmwebie go nie ma ani nigdzie w internecie, moze nosi jakis inny tytuł ? Na tvp1 podaje '' Rosyjska Ruletka'' 2010 thriller. Niemcy/Austria

Witam, szukam filmu w którym na samym początku jest że dwójka dzieci, chłopaków rywalizuje w zawodach breckdance czy jakiś podobnych i jeden z nich(główny bohater) spada ze sceny i zapada w śpiączce. Po czym wybudza się w niej wieku kolo 20-30 lat i chce dalej realizować swoje marzenie z dzieciństwa czyli bycie tym...

Witam. Powoli przygotowuje się do prezentacji maturalnej, mój temat to "Psychologiczny obraz mordercy w literaturze i
filmie" Chciałam się poradzić co do moich wyborów. A więc tak wybrałam;
Pachnidło (film)
Psychoza (film)
Kuba Rozpruwacz. Portret zabójcy (książka)
Zbrodnia i kara.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

witam, potrzebuje tytul filmu ktory ogladalem kilka lat wstecz. mlody chlopak lecial samolotem ktory sie rozbija gdzies na bezludziu jakis duzy las i jezioro w kturym znajduje sie ten samolot, chlopak walczy o przetrwanie kozystajac z czesci pozyskanych z tego samolotu. moze ktos kojarzy i moze podpowiedziec??

1.Szukam filmu który widziałem w latach 90
Chyba był z serii Walt Disney przedstawia
Matka ojciec i syn są w restauracji
Mają pecha zastrzelono na ich oczach gangstera
Najwięcej pamięta syn
Jak zeznaje ojciec mówi do matki: czy to ten dzieciak który nie pamięta kiedy jest dzień matki
W sądzie jego zeznania sa...

Prosze pomóżcie w odnalezieniu tytułu filmu, który oglądałem już jakis czas temu. Pamiętam go jak przez mgłę. Głowny bohater odnajduje wskazówki, wg których postępuje. Na koniec okazuje się, że sam je sobie zostawił, ale już nie pamiętam w jaki sposób. Zdaje się, że był jakimś agentem i cofnął się w czasie... ale nie...

więcej