Poszukuję filmu, który oglądałem w latach dziewięćdziesiątych. Grupka dzieciaków walczyła z wampirami i innymi potworami, które nawiedziły ich miasteczko. Pamiętam, tylko że na końcu chłopcy dowiedzieli się, że potrzebują dziewicy do czarów, żeby potwory przepadły. Okazało się, że jakaś dziewczyna ze szkoły, w której...
więcej
Witam
Dawno temu oglądałem fajny film, nie znam jednak tytułu, może ktoś z was kojarzy?
Film opowiadał o grupie młodych ludzi którzy przyjechali w jakims (nie pamietam jakim( celu do starego zamku - przerobionego na hotel. Byli tam oni i kilk aosób z obslugi. zamieć i sniezyca zablokowała im mozliwosc powrotu. Co noc...
To był chyba horror o jakiejś dziewczynie psychopatce która mordowała koleżanki. Pamiętam jedną sceną jak laska wrzuciła drugą dziewczyną do wychodka (latryny) i tam ją utopiła.
Bardzo proszę o pomoc .
Szukam bajki , animacji z lat 80 . Był emitowany przez Telewizję Polską . Tytułu oczywiście nie znam i nie daje mi to spokoju.Niewiele pamiętam ale akcja dzieje się w pokoju na stole czy na biurku pomiędzy przedmiotami domowego użytku. Jakieś miniaturowe postacie grasują tam wszędzie , coś się...
Witam z jakiego filmu jest zdjęcie w moim avatarze?
Dałbym tu na forum linka do tego zdjęcia ale jest zakazane wrzucanie obcych linków.
W tym filmie gość na początku wali sobie gruchę i kończy w swojej buzi. W następnej scenie widać jak pewna pani ujeżdża swoich kolejnych chłoptasi, a ci kończą na ścianie kolorowym nasieniem. Tyle pamiętam. A czy pamiętacie tytuł tego? Tyle zapamiętałem, bo później wyłączyłem. To był jakiś film o tematyce podobnej do...
więcejszukam polskiego gangsterskiego filmu coś ala chłopaki nie płaczą, czy poranek kojota pamiętam tylko urywek filmu, mianowicie w jakimś garażu czy warsztacie samochodowym (który jest siedzibą jakiegoś gangsterskiego bosa <chyba>) stoją dwie trumny, i właśnie nie wiem kogo ale ci gangsterzy chcą włożyć do tych trumien...
więcej
Witam Użytkowników!
Pamiętam z dzieciństwa pewien horror o mumii, który miałem okazję obejrzeć jeszcze na kasecie VHS w lato 1994 lub 1995. Chcąc do niego wrócić (albo w ogóle znaleźć informację na temat filmu, recenzję lub cokolwiek) poszperałem w Internecie i nie znalazłem odpowiedzi, tzn. nie przypisałem temu...