Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Akcja filmu działa się w tzw. dobrej szkole (chyba liceum), środowisko bogatej młodzieży, głównymi bohaterkami były trzy uczennice, przyjaciółki. Jedna z nich (nazwę ją Dziewczyną nr 1)chyba chyba zalecała się do jednego z nauczycieli, on ją odepchnął, następnie dziewczyny oskarżyły go fałszywie o molestowanie/ gwałt....

więcej

Na początku filmu gościu lezy z dziewczyna w łóżku i kradną mu auto. Oni wychodzą zobaczyć co sie dzieje, następnie uciekają do lasu bo w domu zaczyna straszyć. Poźniej się rozdzielają i on zostaje zabity ona ucieka do jakiegoś tunelu(podziemia), tam trafia na małego chłopca który mówi jej, że jej pomoże i zabiera ją...

więcej

Witam wszystkich,

Poszukuję filmu, w którym jednym z bohaterów był biało-włosy holenderski lokaj o ksywce "dutch" lub coś bardzo podobnego wydaje mi się, że film ten był komedią.
Scena, która chodzi mi po głowie to scena z baru pełnego rosjan, w którym dutch traci panowanie nad sobą obrazek wyglądał mniej więcej...

więcej

Film był o małej dziewczynce, która wróciła od psychiatry (albo psychologa). Jej matka umarła podajże w pożarze ( nie pamiętam dokładnie ). Jak wracała to był tam jej ojciec i macocha oraz siostra (gdzie na końcu okazało się, że zginęła wraz z matką) a ona miała jakąś schize, że ją widzi. Pomóżcie.

Widziałam je około roku 1990, 1991, 1992 w tvp1 lub 2.

I tak pewnie nikt nie wie :), ale tam ...

Pierwszy, dzieje się chyba przed II wojną, dziecko odkrywają nawiedzone poddasze i w końcu okazuje się, że straszy tam duch opiekunki i dwójki jej podopiecznych które utopiły się podczas wycieczki w stawie (wir wodny...

więcej

Jakiś czas temu oglądałem fragment filmu (chyba kryminał) o jakimś wpływowym, inteligentnym staruszku (dość schorowany, łysy, miał niemal identyczny wąsik jak Vito Corleone z Ojca Chrzestnego, również podobne gangsterskie klimaty tego filmu). Nie jestem w stanie opisać dokładnie całej fabuły, bo widziałem dosłownie...

Poszukuję tytułu filmu, który chodzi mi po głowie i męczy mnie niesamowicie cóż to był za film. Gatunek - kryminał, akcja, thriller coś koło tego. Fabuła, a raczej to co z niej pamiętam - mężczyzna idzie pewnego dnia do swojego biura, najprawdopodobniej to jego firma, bardzo nowoczesny budynek (więc może jakaś...

Szukam filmu, którego fabuła opiera się na mordercy, który prawdopodobnie od czasu do czasu zabija kobiety i przez przypadek poznaje siostrę swojej ofiary niestety dalej nie wiem co się dzieje. Nie oglądałam tego filmu jedynie czytałam opis, pamiętam, że na plakacie jest naga lub półnaga kobieta. Proszę o pomoc. :)

Witam. Poszukuję tytułu filmu, pamiętam, że leciał on na TVP 1 jakieś 10 lat temu. Pierwsza scena wygląda tak, że kobieta z dziewczynką idą ulicą i zostają potrącone przez samochód. Później akcja przenosi się na statek, gdzie jakiś mężczyzna zostaje chyba powiadomiony o tym wypadku. Akcja przenosi się kilkanaście lat...

więcej

Chciałabym obejrzeć jeszcze raz odcinek w którym pojawia się Klaus i Caroline na balu. Bardzo lubię ten wątek gdy Klaus się przed nią otwiera, daje jej suknie itd, ale niestety nie wiem w którym jest on sezonie i odcinku :( Proszę o pomoc !