Witam.
Od dawna szukam filmu, baśni gdzie najbardziej zapadła mi w pamięci scena, gdzie silny cyklop pomaga w jakiejś wyprawie pewnej grupy. Ginie zmiażdżony wielkimi wrotami próbując je powstrzymać przed zamknięciem aby jego towarzysze mogli uciec.
Tyle co pamiętam, ale w głowie zapadł mi klimat baśniowy z całego...
Film w którym spadł meteoryt do morza a pod nim była jaskinia w której indiański wódz schował oczy poległych wojowników a żeby się tam dostać trzeba było skoczyć z wysokiej skały do oceanu na płyciźnie w której było wejście do jaskini "dziura". Był tam jeszcze jakiś biały człowiek który tam skoczył jak w legendzie...
Szukam filmu podobnego do filmów siła i honor karmazynowy przypływ lub polowanie na czerwony październik
Poszukuje tytulu filmu. Bohater zostaje zastapiony swoim klonem, po celowo spowodowanym przez "kogos" wypadku. Gdy wraca do domu okazuje sie ze rodzina nie zauwazyla roznicy i przyjela klona jak prawdziwa osobe. Bohater za wszelka cene probuje dowiedziec sie co jest grane, dlaczego ktos chcial go zabic,nadal probuje i...
więcejCześć, poszukuję seriali skandynawskich. Nie chodzi mi jednak o seriale kryminalne, ale o obyczajowe (romanse). Szukałam na internecie, ale zawsze znajduję seriale kryminalne. Skandynawowie najwyraźniej, albo nie kręcą seriali obyczajowych, albo ich nie promują. Jeśli coś znajdziecie, piszcie.
Cześć poszukuję seriali skandynawskich. Nie chodzi mi jednak o seriale kryminalne, ale o obyczajowe (romanse). Szukałam na internecie, ale zawsze znajduję seriale kryminalne. Skandynawowie najwyraźniej, albo nie kręcą seriali obyczajowych, albo ich nie promują. Jeśli coś znajdziecie, piszcie.
Część z was wie jacy są ludzie na świecie, wielu jest egoistycznych, myślących tylko o sobie, udają przyjaźń dla własnych korzyści i pewnego dnia krzywdzą w jakiś sposób kogoś (nie fizycznie). Szukam filmów, gdzie właśnie ktoś zaufał komuś i po jakimś czasie rozczarował się, doświadczył przykrości.
Poszukuje filmu. NIestety nie wiem za wiele o fabule tylko troche z opowiadań. To jest film o rodzicach, których jedno dziecko zmarło w wyniku choroby. Okazuje sie ze drugie jest także chore i rodzice chcą mu przed smiercią pokazac wszystko to, czego jeszcze nie widział. Wiem jeszcze ze niedawno (w okresie...
Hejka, poszukuje filmów mrożących krew w żyłach, nieprzewidywalnych lub z nieoczekiwanym zwrotem akcji. Chodzi mi o thriller, kryminał podobny do: "Kolekcjoner kości", "Połączenie", "Siedem". Z góry dzięki, najlepiej jakby była taka tematyka jak w wymienionych wcześniej filmach.
Zwracam sie juz po raz kolejny... niestety... z prosba o pomoc w odnalezieniu filmu :)
Jest to opowiesc o mezczyznie, ktory pracuje w wesolym miasteczku jako konserwator.Jest to ogromny park rozrywki, ktory kiedys splonal niemal caly w pozarze - bohater filmu widzial to ze swojego wczesniejszego mieszkania, z okna......