Witajcie. Szukam następującego filmu: trójka młodych ludzi zostaje uwieziona na krzesełkowym wyciągu narciarskim... Dwie dziewczyny i chłopak. Jest noc, wyciąg zamknięty, nikt nie zauważył, ze oni jeszcze chcieli zaliczyć ostatni zjazd... Próbują jakoś zejść, bez powodzenia, bo krzesło jest b.wysoko. Odmrożeni,...
Witam. Kiedyś na stacji AXN leciały filmy katastroficzne, wśród nich był film gdzie księżyc strasznie szybko zbliżał się do ziemi, można było go zobaczyć stojąc na ulicy, nagle się przepołowił, powstawały różne anomalie pogodowe, samochody podnosiły się do góry. Może ktoś kojarzy?
z gatunku sci-fi lub thriller.
Filmy, które cenię to:
Obcy
Terminator
Odmienne stany świadomości
Siedem
Miraż
Zagubiona autostrada
Oczy szeroko zamknięte
Wehikuł czasu
Planeta małp
Kruk
Fahrenheit 451
Robocop
Pamięć absolutna
Witam. Kiedyś na stacji AXN leciały filmy katastroficzne, wśród nich był film gdzie księżyc strasznie szybko zbliżał się do ziemi, można było go zobaczyć stojąc na ulicy, nagle się przepołowił, powstawały różne anomalie pogodowe, samochody podnosiły się do góry. Może ktoś kojarzy?
Poszukuję filmu, który oglądałem w latach dziewięćdziesiątych. Grupka dzieciaków walczyła z wampirami i innymi potworami, które nawiedziły ich miasteczko. Pamiętam, tylko że na końcu chłopcy dowiedzieli się, że potrzebują dziewicy do czarów, żeby potwory przepadły. Okazało się, że jakaś dziewczyna ze szkoły, w której...
więcej
Witam
Dawno temu oglądałem fajny film, nie znam jednak tytułu, może ktoś z was kojarzy?
Film opowiadał o grupie młodych ludzi którzy przyjechali w jakims (nie pamietam jakim( celu do starego zamku - przerobionego na hotel. Byli tam oni i kilk aosób z obslugi. zamieć i sniezyca zablokowała im mozliwosc powrotu. Co noc...
To był chyba horror o jakiejś dziewczynie psychopatce która mordowała koleżanki. Pamiętam jedną sceną jak laska wrzuciła drugą dziewczyną do wychodka (latryny) i tam ją utopiła.
Bardzo proszę o pomoc .
Szukam bajki , animacji z lat 80 . Był emitowany przez Telewizję Polską . Tytułu oczywiście nie znam i nie daje mi to spokoju.Niewiele pamiętam ale akcja dzieje się w pokoju na stole czy na biurku pomiędzy przedmiotami domowego użytku. Jakieś miniaturowe postacie grasują tam wszędzie , coś się...