Czy ktoś zna filmy z motywem jak w temacie? Może to też być jeden z wątków w filmie :) Szukam od kilku dni ,ale niestety zbyt dużo nie znalazłam .
Witam,
kiedyś na TVP 2 po 22.00 oglądałem film z cyklu "Grażyna Torbicka: Kocham Kino". Był to czarno-biały, belgijski film z lat 70-tych (?) XX wieku (chociaż nie dam sobie ręki uciąć, że pochodzi akurat z tego okresu). Jego tytuł zapamiętałem jako "Sprzedawcy" (na pewno tytułem było jedno słowo określające...
SZukam filmu , był o miłości nastolatków pamiętam tylko że przyjechał jakiś przyjaciel takiego chłopaka który grał w kapeli i ten chłopak miał dziewczyne i ta dziewczyna zakochała się w tym przyjacielu pamiętam tylko scene jak zaprosiła go do domu myśłe że jej matka częśto wyjeżdżała i ostatnią scene jak dziewczyna...
hej, szukam filmu w którym akcja w duże mierze rzogrywa się w więzieniu, gości został aresztowany i sam znając świetnie prawo się broni i ak działa aby wykazać luki w prawie, nawet w miedzy czasie wymya się z więzienia i tam wraca, i cały czas robi w konia stróżów prawa i prawników (i nie chodzi mi o słaby punkt); any...
więcej
Witam, nie wiem czy to dobry dział, ale jestem tutaj nowy.
Szukam filmu był to raczej horror o tematyce brutalnych tortur.
Porywano ludzi, następnie torturowano ich przed widownią. Pamiętam, że przed torturami były jakieś losowania. Oraz scenę gdzie zrobili żart koledze, wsadzili mu coś na głowę, następnie na wózek...
Tak jak w temacie.
Oglądałem go w 2012 roku, choć sam film był starszy (mogę się mylić).
Chodziło o to, że pewnemu małżeństwu zamordowano córkę (tutaj też się mogę mylić).
Kiedy transportowano tego oskarżonego, który to zrobił, oni postanowili go odbić z tej więźniarki i porwać. Kiedy już go porwali, akcja toczyła...
Witam! Od pewnego czasu szukam filmu ktorego tytulu nie pamietam.
Film byl o misji katolickiej bodajze na jakiejs wyspie, wladca panstwa wyslal biskupa zeby ludnosc opuscila ten teren bo mial z nim jakies plany. Jeden ksiadz nie chcial brac udzialu w tej wojnie i wyszedl z Najsw. Sakramentem i podczas modlitwy zostal...
Witam, szukam od długiego czasu filmu dla dzieci. Byłem na nim w kinie w klasie w latach 80-tych. Akcja to XVIII-XIX wiek, opowiada o biednym chłopie(węglarzu?) który zaprzedał duszę diabłu. Człowiek ten staje się po sprzedaży duszy bogaty, żeni się, ale staje się "bezduszny" zły, chce oddać pieniądze i odzyskać duszę....
więcejPamietam tylko kawalek opisu, a tytul mi gdzies sie zapodzial... Mlody chlopak ginie a po smierci przyglada sie bezczynnosci policji w poszuukiwaniu jego mordercy. Chyba cos takiego. Z gory dzieki
Witam. Poszukuje starego filmu (orientacyjnie lata 60-80) z którego pamiętam niestety tylko urywek, a którego widziałem jako dzieciak. Wydaje mi się, że jest to film osadzony w XVIII-XIX w. i opowiada o kolonizacji przez Brytyjczyków, któregoś z krajów Ameryki Południowej, bądź Afryki. Możliwe też, że jest o czymś...