WItam,
Szukam filmu (chyba francuskiego). Jedyne co pamiętam z filmu, to że był tam niemowlak, który koniecznie chciał się zabić na złość rodzicom. Dzieciak jest narratorem filmu i cały film polega na tym, że próbuje się zabić na różne sposoby.
Gatunek: komedia.
Witam, szukam dwóch filmów. Pierwszy opowiada o dziewczynie, która była opiekunką u stareggo dziadka, ktory byl sparalizowany. Odkryla w tym domu sekret ze starsza kobieta u ktorej mieszka zna sie na czarnej magii, potem ten dziadek chyb dachem uciekal, a dziewczyna nauczyla sie zaklec i z ta starą miala pojedynek, w...
więcejWitam, szukam mało znanego, polskiego filmu, prawdopodobnie z lat 70/80-tych. Film opowiada o rodzinie 2+1 która chyba przeprowadziła się do nowego bloku. Ojciec z matką dużo pracują więc czasu dla dziecka nie ma, a chłopak (jakieś 8 lat) zaczyna odczuwać ich brak. Motywem przewodnim (i chyba również w tytule) jest...
Witam. Kiedyś oglądałem film o 2ch kumplach którzy byli w więzieniu. To wiezienie było nieco inne ponieważ skazani "mieszkali" w drewnianych chatkach itd . To była wieś, albo wiezienie znajdowało die zdała od miasta. Jeden z kumpli był czarnoskóry drugi był biały. I tu mam pytanie do was, czy wie ktoś o jaki film mi...
więcej
Witam,
Przypomniał mi się taki film i proszę o pomoc w znalezieniu tytułu. Pamiętam tyle:
Dziewczyna pracuje w banku. Zostaje dokonany napad i biorą ją jako zakładnika. Kiedy tak siedzą to ona opowiada szefowi bandytów historie swojego życia. Wychowywał ją jakiś wujek albo ktoś. Nauczyła się obcych języków w tym...
Witam - pomóżcie.
Poszukuje filmu, który oglądałam na przełomie lat 80 i 90tych. Wydaje mi się, że jest amerykański. Z tego co pamiętam to zaczyna się od tego, że jakaś rodzina wyprowadza się na przedmieścia. Dzieciaki kolegują się z sąsiadami i tam jest taki dom, o którym mówią, że jest nawiedzony. a w tym domu śpią...
Taak, szukam filmu o wielkiej, niesamowitej przyjaźni między chłopakiem a dziewczyną. Nie wiem, najlepiej może to być film, w którym można się wypłakać w scenie, w której ta dziewczyna lub chłopak umiera (nie wiem na różny sposób, czy podczas jakiejś katastrofy czy w chorobie-obojętnie).
Może znacie taki serial...