Szukam dwóch filmów jeden o kobiecie zaręczonej która jedzie do swojego narzeczonego ale ma nie może dolecieć i wiezie ją kierowca taksówką potem on się w jej podkochuje zatrzymują się na noc w jakims pensjonacie , kiedy owa kobieta dociera do swojego narzeczonego dochodzi do niej że ona tez coś poczuła do tego...
Film opowiadał o mężczyźnie i kobiecie. Pamiętam, że on mieszkał w mieszkaniu obok, ona na jednej ze ścian miała lustro i kiedy nie było jej w domu on wstawił tam lustro weneckie, żeby ją podglądać. Film był emitowany (chyba) na TVP2 (gdyby miało to jakieś znaczenie).
Witam. Poszukuje starego filmu (orientacyjnie lata 60-80) z którego pamiętam niestety tylko urywek, a którego widziałem jako dzieciak. Wydaje mi się, że jest to film osadzony w XVIII-XIX w. i opowiada o kolonizacji przez Brytyjczyków, któregoś z krajów Ameryki Południowej, bądź Afryki. Możliwe też, że jest o czymś...
ale trudno sprecyzować jakiej :) odpadają wszelkie w stylu American Pie,
jedne z lepszych, moim zdaniem, to Diabeł ubiera się u Prady, Lepiej późno niż później, Nietykalni i Plotka
poza tymi większość komedii wydaje mi się mocno głupawa :)
Oczywiście nie musi to być jakiś strasznie ambitny film z przesłaniem, ale...
Film jest o chłopaku. Jedyne co z niego pamiętam to to, że stracił przytomność, został przeniesiony do czyjegoś domu i położony na stole w celu zbadania. Badanie robiły matka z córką i podczas badania dostał erekcji. Żeby nie zdemoralizować córki, matka przykryła penisa dużym garnkiem.
Nie znam tytułu i aktorów natomiast wiem o czym był. Scena, która najbardziej utkwiła mi w pamięci wyglądała tak: dziewczyna mieszkała na pewno z ojcem i szła na bankiet czy elegancki wieczór z zamożnym mężczyzną. Jej tato kupił jej różową sukienkę, ona chciała ubrać czarną, ale, żeby nie zrobić przykrości ojcu,...
O człowieku który zostaje zatrudniony przez kancelarię Stalina by produkować filmy propagandowo-dokumentalne o "wodzu narodu". Szczególnie utkwiła i w pamięci scena kiedy któregoś wieczoru żona gł. bohatera powiesiła się (depresja czy cos?) a kiedy ten w szoku wybiegł z domu spotkał przechadzającego się Stalina. Stali...
więcejWitam. Lata temu, jeszcze w dzieciństwie oglądałam serial, w którym mężczyzna zginął (prawdopodobnie pod pociągiem, ale to mogło mi się pomieszać), i powrócił w drugim wcieleniu jako przystojny mężczyzna. Przez kolejne odcinki odkrywał kim jest, i próbował się zbliżyć do swojej rodziny, ale nie mówił im, kim jest. Nie...
więcej