Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Każdy uważa że jeśli aktor może grać to już więcej niczego nie umnie, a tak nie jest!!! Zawsze jest wyjątek potwierdzający regułę np.: Jared Leto!!;-)). Jeśli znacie jakiś aktorów co potrafią śpiewać to wpisujcie i jak możecie to jeszcze jaka muza was odpręża. Ja osobiście kocham Rock!!!;-))

poratujcie i przynajmniej spróbujcie mi pomóc jaki to jest film... to tak: Był kiedyś taki film że taki chłopak miał psa nie pamiętam imienia, żył z nim sobie aż któregoś razu, bandyci włamali się do tego chłopaka domu i zabili również psa, i potem ten pies wrócił jako duch by pomóc temu chłopakowi się zemścić na tych...

więcej

Hej, poszukuje filmu w pamięci utkwiła mi jedna scena - ktoś przynosi chyba do baru teczkę z bombą i zostawia ją a następnie wychodzi. Widzi to dziewczynka która bierze tą teczkę i wychodzi za gościem by ją oddać - wtedy następuje wybuch... kojarzy ktoś ten film????? :)

Dzięki za pomoc

użytkownik usunięty

Oglądany jakieś 5-7 lat temu. Główni bohaterowie to para - młoda dziewczyna i chłopak, świat dotknęła jakaś katastrofa. Do domku pary przybywa inny młody mężczyzna - nie pamiętam, czy był on wojskowym, rebeliantem czy kimś takim. Chłopak głównej bohaterki udaje się do miast w poszukiwaniu jakiegoś...

1. Pamiętam, że zawiera fragment gwałtu. W którym kobieta leżała na łóżku(?) i między nogi włożyła butelkę. Pan wepchnął tam swój członek. Był to chyba horror.

2. Chłopiec - wiek ok. 8 lat. Mieszkał w lesie z matką. W miasteczku zaczynają ginąć ludzie, zaatakowani przez tygrysa. Chłopiec miał jakąś więź z tym...

Szukam filmu gdzieś z roku 2010 o chłopcu który mieszkał chyba w Irlandi grał w jakimś zespole Rugby, piłka nożna coś w tym stylu. Ten chłopak (koło 17lat) przeniósł się w czasie do którejś z wypraw krzyżowych trafił tam na jakąś podrużująca chyba właśnie do Jerozolimy grupę ludzi (rycerze, wieśniaki itp.) :D Z góry...

więcej

Witam. Kojarzy ktoś może tytuł filmu. Elementy z fabuły jakie pamiętam:
były sobie siostry, bliźniaczki, dorosłe. Jedna mieszkała w USA, druga gdzieś w Europie. Ta pierwsza przyjechała do Europy odwiedzić siostrę, ale okazało się, że ta nie żyje, została zamordowana. Z jakiegoś powodu ta siostra wciela się się w swoją...

więcej

Hej, podacie mi (jeśli znacie) tytuły z dwóch filmów ?
1. Ten film na pewno nie jest polski, ale z pewnością anglojęzyczny (tak mi się zdaje). Rodzina wyprowadziła się do rodzinnego domku na odludziu w środku lasu. Po kilku scenkach i jakimś tam wydarzeniach, pod dom, co jakiś czas przychodziły elfy leśne (nie wiem...

więcej

tak jak w temacie, filmowe adaptacje a ich pierwowzory literackie. omów na wybranych przykładach.
jest to mój temat pracy maturalnej (chodze do technikum, więc jeszcze stara matura)
Ktoś mógłby mi doradzić filową adaptacje pierwowzorów literackich? (4 pozycje min.)
nie chce by były to lektury szkolne, Science...

- produkcja i aktorzy - Francja
- dramat, dramat obyczajowy
- akcja dzieje się współcześnie
- małżeństwo dobrze sytuowane, maja sprzątaczkę mieszkają w kamienicy
on - współwłaściciel firmy
ona - zajmuje się odnawianiem zabytków (rolę gra znana francuska aktorka)

Mają dużo znajomych, często organizują imprezy...

więcej