Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam!

Moim głównym pytanie, a właściwie prośba jest polecenie jakiś dobrych westernów
(wiadomo chodzi mi o lata 50-70, a nie o te współczesne). Jednakże ma pewien problem- mianowicie nie przepadam za aktorem Clintem Eastwoodem i tu pojawia się problem, bo w większości dobrych westernów właśnie on grał, wiem, że...

więcej

Film leciał w połowie lat 90 w tvp1 lub tvp2 (więc może być z roku ok 1980-1996). Pamiętam tylko, że pod koniec jeden z obecnych w szpitalu bohaterów zmienił sie w muchę lub coś na ten kształt. Do tej pory nie mogę sobie przypomnieć jego nazwy. Wiem, że nie jest to na pewno "The Fly" z 1986.

Cześć, szukam filmu gdzie akcja dotyczyła napadu na bank, sęk był w tym, że odbył się przy użyciu broni-zabawek, z tego co pamiętam, bardziej fabuła była rozwinięta niż akcja. Niewiele, ale te zabawki tylko mi zapadły w pamięć.

dziewczyna miała przyjaciółkę, po jakimś czasie zakochała się w niej, niestety bez wzajemności. Przyjaciółka
zaczęła się od niej oddalać. Co to za film ?

Możecie mi polecić jakieś filmy wojenne w klimatach pustynnych i dotyczące raczej nowszych konfliktów? Bardzo podobał mi się Hurt Locker. Ale jeśli znacie coś w stylu Behind Enemy Lines (tylko nie kolejne części), to też prosiłbym o tytuły.

Witam! Pilnie poszukuję numeru magazynu "Kino" 9/2009 a dokładnie artykułu pt. "Zabawa zwana wojną" ze str. 23-25. Może ktoś z was posiada ten nr albo przynajmniej skan zapisany w dokumencie lub zdjęcie artykułu? Będę wdzięczny za pomoc.

Ktoś wie, w którym filmie wystąpiło najwięcej aktorów?

użytkownik usunięty

Ciekawe kiedy powstanie taki film, moze w 2015 studia będą tym tematem zaintrresowane.
Ocxywiscie w gatunku sciFi, dobry rezyser, scenarzysta i odpowiedni budżet.
Byloby bardzo ciekawie.
8 miesiecy i nie znalezli, dafuq.
21 wiek.. Lol

Pamiętam kiedyś oglądałem film na tvn o takich typach że oni byli takimi typami co zapobiegali morderstwom! to była zwyczajna fantasya o tym że taka maszyna przewidywała kto coś złego zrobi wylatywała taka kula i było wypisane imię i nazwisko sprawcy. Pamiętam że jeszcze ona(ta maszyna działa) dzięki jakiemuś...

Możecie polecić coś co mogłabym obejrzeć, a czego jeszcze nie widziałam? :D Może powinien być tu dział: "Zapytaj wróżkę", ale zaryzykuję - film w stylu Fanfan Tulipan, Casanova czy Arsen Lupin albo przygody markizy Angeliki (Muszkieterów wszystkie wersje też). Rzućcie tytuły, bo te które ja wymieniłam widziałam więcej...

więcej