Szukam filmu o kobiecie ktora jest jubilerem ,sama wychowuje córeczke ,zaczyna miec problemy ze
wzokiem i okazuje sie ze straci wzrok calkowicie,pomaga jej sasiad ktory tak naprawde ja kocha ,ona
dostaje zlecenie na zrobienie chyba pierscionka z bardzo drogim kamieniem ktory gubi ,znajduje go
jak juz jest...
O kibicach Romy, którzy wybierali się na mecz z Juventusem. Jechali pociągiem. Kibice Juventusu byli przedstawieni jako ci źli.
Muszę napisać rozprawkę na temat:
Czy ideały młodych romantyków są bliskie współczesnej młodzieży? Rozważ problem odwołując się do "Ody do młodości" Adam Mickiewicza oraz innych znanych ci
tekstów kultury (np. filmów) poruszających podobne problemy?
W rozprawce zamierzam ustosunkować się do stwierdzenia, że ideały...
Szukam filmów o "buntującej" się młodzieży (nie chodzi mi o młodzież, która ciągle ćpa, pije, uprawia sex itp.), która wbrew innym postanawia zmienić coś na świecie, spełnić swoje jakieś wielkie marzenia, zrobić coś dla innych itp. Przychodzą wam jakieś filmy do głowy?
Potrzebuje tego do rozprawki ;)
Parę lat temu leciała bajka nie Polska w TV w Wigilię o małym dziecku dziewczynce, która to nie może doczekać się przyjścia dzieciątka, głęboko wierzy że to Pan Jezus przychodzi pod choinkę i podkłada prezenty. Cały czas chodziła za mamą i wypytywała co też dostanie od Jezuska? Mama nie mogła jej powiedzieć, że to...
Szukam filmu, który widziałam parę lat temu, leciał on w tv w Wigilię. Niewiele z niego kojarzę, ale bardzo zapadł mi w pamięć motyw śnieżycy. Był też wieczny (?) ogień, którego pilnowała grupka osób (chyba dzieci), aby nie zgasł, gdyż wtedy stałoby się coś złego. Dzieci śpiewały świąteczne piosenki, pojawiło się też...
więcej
Pierwszy kręci się wokół tematyki nawiedzonych domów, lecz posiada namiastki parodii. Kilku bohaterów przyjeżdża do
starej rudery, znajdującej się na odludziu, coś tam odkrywają i powoli zaczynają ginąć, jeden po drugim. Sceny wątku
głównego przecinane są rozmowami reżyserów/scenarzystów (nie zostaje wyjaśnione,...
Witam. Szukam filmu, pamiętam co nieco bo widziałem kiedyś trailer ale nie pamiętam tytułu. To było o kosmitach (chyba kosmitach), którzy porwali chłopca z farmy, przyjechała cała ekipa jakiś naukowców ale nie jakiś specjalnych, po kilku latach chyba i chciała zbadać to zjawisko. Chłopiec pokazał się w kuchni jak...
Treść filmu jest o byłym agencie, który założył już rodzinę, dostaje zlecenie od kobiety, która aby go przekonać do zabicia jakiegoś kolesia otruła go i ma odtrutkę. Koleś bez skrupułów strzela do wszystkich, byle by się tylko dostać do celu i ułożyć swoje życie.
Z żoną jest rozwiedziony. Film kończy się jak główny...
Witam, poszukuję filmu. Jego fabuła opowiadała o człowieku, który trafił do więzienia. Miał on tatuaże związane z chemią. Chciał uciec za ich pomocą, było też coś o jakimś facecie, który chciał go przed tym powstrzymać, chyba wydać. Reklamę tego filmu widziałam jakiś czas temu w telewizji.
Z góry dziękuję za pomoc :)