Szukam tytułu filmu, który kiedyś oglądałam, pamiętam mniej więcej fabułę, ale nie pamiętam co to za film ani kto w nim grał. Była to chyba produkcja telewizyjna, ale tak mi się tylko wydaje.
Akcja filmu dzieje się w jakimś mieście (coś jakby Nowy Jork), główna bohaterka jest pisarką, a główny bohater zawodowym...
Mam problem.. ostatnio obejrzałem bardzo fajny film i nie wiem jaki miał tytuł, a chciałbym go obejrzeć jeszcze raz.. no więc, mniej-więcej fabuła:
Była sobie dziewczynka, która przyjechała na ranczo swojego dziadka od strony mamy (mama chyba nie żyła, a dziewczynka mieszkała z ojcem). Miał on hodowlę koni, nie był...
film opowiada o perypetiach małżeństwa po 40. Facet zaczyna prowadzić podwójne życie, kradnąc tożsamość żigolakowi, z którym sypia jego żona...wiem też, że są przynajmniej dwa seriale o tym tytule - chodzi mi o ten US. Z góry wielkie dzięki za podpowiedź :)
Szukam filmu, wiem że był bardzo dziwaczny. Pamiętam z niego tylko jedną scenę, gdy facet zostawiał mokre ślady na posadce (był jakiś motyw delfina) :D Akcja toczyła się w typowym amerykańskim miasteczku, są przedstawione perypetie mieszkańców, a głównym bohaterem jest bodajże młody chłopak. Oglądałam go dość dawno,...
więcej
Kilka lat temu oglądałem dwa filmy, do których chciałbym wrócić, ale niestety nie znam tytułu. Szukałem
na google poprzez różne podpowiedzi itd i nic... może ktoś będzie kojarzył?
1. Pierwszy film komedia/dramat produkcji hiszpańskiej, facet chce popełnić samobójstwo czy też chce
oddać życie aby przez jakiś czas...
Kojarzycie może taki horror? Oglądałam go kilka lat temu i nie mogę go nigdzie znaleść. Więc był chłopak
był chyba z studentem reżyserii z tego co pamiętam, i znalazł/ oglądał horror i ten horror był kręcony
naprawdę, że ludzie na żywo byli zabijani i wgl. I końcówka czy druga część tego horroru gdzieś zagineła i...
Cześć,
Nie widzę tematu zbiorczego, więc z góry przepraszam.
Szukam filmów podobnych do 'Stulatka który wyskoczył przez okno i zniknął' oraz do 'Nietykalnych'.
Chodzi mi o film pełen gracji, nienachalny, z przesłaniem, komedię (+dramat/przygodowy) i ciekawą
historią i niehollywodzkim zakończeniem. Nie jestem znawcą,...
Jakie elementy groteski zauważacie w Mechanicznej Pomarańczy?
Chociażby przerysowanie postaci jest tak pięknie awangardowe, również ich teksty.
Znaleźliście coś jeszcze?
Szukam filmu o Draculi, dość dawno oglądałam, pamiętam głównie scenę jak kilka osób znalazło jego trumnę(
dużą, metalową?). Przewozili ją gdzieś. Z tego co pamiętam to zginęli, a ich krew została wchłonięta do
trumny, po czym wampir "ożył". Pod koniec filmu była jakaś scena z dziewczyną wampirem i dużym krzyżem....