Witam szukam filmów na tzw rozkimnę. Oglądałem "Numer 23", "Wyspę Tajemnic" i dalej szukam, lecz nie
mogę znaleźć. Polecicie coś?
Chciałabym poprawić swój francuski i w związku z tym szukam czegoś, co mogłoby mi w tym pomóc w imię
zasady łączenia przyjemnego z pożytecznym. Być może ktoś zna jakieś francuskie seriale/filmy, które mógłby
polecić? Preferuję filmy obyczajowe i dramaty, melodramaty.
Jakie byście polecali filmy wzmagające jesienną zadumę? Ja myślę, że Kruk (1994) się nadaje, może też Barry Lyndon (1975), Inni (2001), Siekierezada (1985)
Czy kojarzy ktos moze taka bajke, cos podobnego do "zaplątani" tylko ze z parom innymi elementami. Otóz w
bajce tej była sobie dziewczynka, ktora byla wieziona w wieży, a tej wieży strzegl smok. Towarzyszem
dziewczynki tez byl smok tylko ze mlody. I pewnego dnia ta dizewczynka dostaje od kogos na urodizny...
J/W . Lubie sie czasem pomeczyc, podobaly mi sie "Being John Malkovich", "Big Fish", "Mullholland Dr.", "Śniadanie mistrzow" i pewnie cos tam jeszcze o czym w tej chwili nie pamietam. Ale jesli ktos poleci jakas fajna schize bede wdzieczny
Witajcie:)