Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Film oglądałem bardzo dawno temu, wydaje mi się, że był to niemiecki film, raczej sprzed 2000 roku, ale
mogę się mylić - żona trafia do więzienia (tu charakterystyczne: tureckiego lub jakiegoś na Bliskim
Wschodzie), jej mąż próbuje ją stamtąd wydostać. Pamiętam ostatnią scenę, w której siedzą razem w
pociągu i...

więcej

Koleś przyjezdza do kuzyna chyba do Seattle, tam zaczyna chodzić do nowej szkoły, drużyna hokejowa nikt go nie lubi itp. film generalnie jest o jeżdżeniu na rolkach, ostatnia akcja to jak zjeżdżają na rolkach z takiej wielkiej góry, kto wygra ten jest kozak, nie mogę odszukać tego filmu nie wiem nawet kto tam grał może...

więcej

Kiedyś oglądałem film , który opowiadał historie morderczego karawanu widmo. Pewna rodzina podróżująca
ciemną trasą napotyka karawan, który ich sledzi. Kazdy kto wyjdzie z samochodu i zobaczy ten samochód
zostaje zabity lub znika. Zna ktoś tytul tego filmu ?

Jest nieco starsza może z lat 1995-2004, małżeństwo przyjedzie do jakiegoś hotelu lub na wyspę, żona faceta poznaje jakiegoś maga. Na początku jest to zwykła znajomość potem jak się okaże ma zostać poświęcona jako ofiara na ołtarzu. Nie są tam sami ale z jakąś inną parą, albo w trakcie pobytu tam się poznają. Pamiętam...

więcej

Witam,
myślę, że forum Filmweb to najlepsze miejsce na zadanie tego pytania.

Mianowicie, poszukuję filmu, który widziałem około 10 lat temu, kiedy byłem jeszcze dzieckiem.
Był to klasyczny dramat produkcji amerykańskiej z lat 90tych. Był emitowany w TVP1, bądź TVP2. Zapamiętałem z niego dwie sceny....

witam
poszukuje filmu który kiedyś urywkowo widziałem w telewizji, pamiętam scenę w której główni bohaterowie uciekali przd FBI,CIA lub cos w tym guście, trafili na niemieckie(jak dobrze pamiętam) lotnisko wojskowe i zakosili samolot transportowy z czołgiem na pokładzie :) po wzbiciu sie w niebo zostali zaatakowani...

więcej

Witam wszystkich,
Poszukuję tytułu filmu wojennego o brytyjskich lotnikach internowanych w czasie II wojny światowej w Irlandii.
Z góry dziękuję za pomoc.

Czy mógłby mi ktoś podać jakieś tytułu filmów, w których dobrze widoczny jest motyw człowiek jako
marionetki w rękach losu?

Szukam tytulów filmów, które obrazowałyby związki osób mających nietypowe problemy, które dotyczyłyby w zasadzie tylko ich. Jedyny przykład, ale to akurat jest film scifi jaki mi przychodzi do głowy to związek Mystique i Bestii z X-Men pierwsza klasa.

Pamiętam, że oglądałem go kiedyś w telewizji. Młody cwaniak uwodził starszą bogatą kobietę bajerując jaka to ona wciąż piękna, cudowna i wspaniała. Jednak nie mógł się powstrzymać i jednocześnie uwodził jakąś młodą, niedoświadczoną dziewczynę. Nie pamiętam już do czego go ta podwójna gra doprowadziła.

Może ktoś...