Był emitowany (w dwóch około półtoragodzinnych odcinkach) w TVP około 5-8 lat temu i był wyprodukowany w latach dwutysięcznych. Pamiętam go jak przez mgłę. Był to kryminał odbywający się w małym miasteczku na francuskiej prowincji chyba tuż po II wojnie światowej. Główną bohaterką była młoda brunetka. Bodaj chodziło o...
więcej
Witam, poszukuje pewnego filmu. Jedyne co pamiętam to że głównemu bohaterowi modyfikował
sie/zmieniał mózg od chyba podróży w czasie, czy coś takiego. Drugą rzecz jaką pamiętam ale nie jestem
co do niej pewien to główny bohater na początku filmu siedzi pod biurkiem i że pewnie zastanawiamy się
jak do tego...
Amerykanka wyszła za mąż za muzułmanina, który poprosił ją o odwiedzenia swojej rodziny w Pakistanie (?).
Ta zgadza się i wraz z mężem i córeczką jadą do rodziny męża. Jak się okazuje, panujące tam zasady
koranu i uwłaczające prawa kobiet sprawiają, że mąż pokazuje swoje drugie oblicze i staje się władczy....
szukam filmu ale nie pamietam tytułu, jest chyba 3 chłopaków, którzy wyjeżdżają na wakacje jeden z nich jest obcięty na grzybka i ma blond włosy, drugi ma twarz wysmarowana samoopalaczem a trzeci cały czas rozmyśla o swojej byłej dziewczynie.
W serialu prawie całe społeczeństwo umiera podczas snu i przeżywa tylko garstka osób które szukają się po
pustym mieście / miastach , zatrzymują się w hipermarketach, magazynach i innych miejscach z dostępem do
pożywienia.Pamiętam że był tam młody chłopak jeździł na motorze (ścigaczu)z chyba swoim bratem ....
szukam filmu lub serialu, który oglądałem w dzieciństwie (2 części na pewno były) w którym była grupa
superbohaterów z których jeden strzelał z dłoni błyskawicami, a elektryczność brał ładując się od
generatorów, słupów wysokiego napięcia itp. był też na pewno człowiek z mocą zamrażania oraz jeden
bardzo szybki.
Szukam filmu w którym dziewczynka ok 10-15 letnia zostaje przygarnieta przez rodzine nie pamietam w jakich okolicznosciach. W jedenj scenie siedzac przy obiedzie dziewczynka wymiotuje do talerza zaklopotana nie wiedzac co robic zjada wymiociny i zostaje za to ukarana przez ojczyma, proszę o pomoc :)
Jechałam ostatnio pociągiem i obok mnie siedział mężczyzna, który oglądał jakiś sensacyjny film na tablecie z blondynem w roli głównej. Najbardziej charakterystyczną sceną było dla mnie to, że musiał się wydostać z samochodu, który "wpadł" do zgniatarki do aut. Potem prał z pomocą sztuk walki i łańcuchów jakichś gości,...
więcej