Witam, poszukuję film, w którym gość widzi zmarłych, jest on podzielony prawdopodobnie na 3 czesci. W
jednej z nich nawiedzają go zmarłe dzieci i prowadza go do lasu, gdzie znajduję się masowy grób, w którym
te dzieciaki są pochowane. Czy ktoś wie o co chodzi
Witam. Piszę tutaj licząc, że ten post trafi do ludzi, którzy mieli w mniejszym lub
większym stopniu do czynienia z chociaż jedną z wyżej wymienionych szkół.
Otóż mam zamiar w przyszłym roku akademickim spróbować się dostać do szkoły
filmowej albo w Łodzi albo w Katowicach na kierunek: reżyseria. W obu wymagane...
Niestety zbyt dużo nie kojarzę. Przypominam sobie tylko walkę z hydrą wyłaniającą się z wody i lwem nemejskim na jakiejś polanie - oczywiście, sama doszłam do wnioski, że to musi być związane z Herkulesem. Jest taki disneyowski serial animowany, ale podobno nie był emitowany w Polsce, więc to raczej nie tego szukam....
więcej
Hej, pomóżcie mi wybrać western dla 10 letniego chłopca. Fajnie, aby film miał wartką akcję (powolna
fabuła z przeważającymi scenami dialogów odpada). Szukam w miarę klasycznego westernu, z napadami na
pociągi, pojedynkami rewolwerowców, walkami z Indianami itd.
Film Niemiecki który oglądałam w 1988 roku o seryjnym mordercy dzieci. Przyczaił się na małą dziewczynkę mieszkającą tylko z matką na opuszczonej stacji benzynowej na odludziu. Zwabiał ją cukierkami-wężami z lukrecji i bawił się z nią w lesie używając do zabawy pacynki pajacyka. Zaczaił się na niego milicjant, który...
więcej
Witam serdecznie,
Uwielbiam filmy, w których grupa ludzi jest w jakiś sposób odcięta od świata (również po apokalipsie) i musi sobie z czymś poradzić. Nie ma tutaj przy tym znaczenia gatunek, do jakiego film taki się zalicza - horrory, thrillery, sf... wszystko lubię :) Przykładowo:
- Piekielna głębia
- Moon
-...
Witam serdecznie. Może ktoś byłby w stanie pomóc w odnalezieniu dwóch filmów:
1. Film o nożowniku. W życiu pewnego mężczyzny pojawia się drastyczna zmiana, z jakiś przyczyn chce nauczyć się sztuki operowania nożem, zabójczej sztuki. Ktoś zaczyna go jej uczyć. W jednej ze scen pokazuję mu na świńskich korpusach,...
Tak jak w tytule poszukuję takich scen. Nie chodzi o drastyczną śmierć, ale o spokojną w łóżku. Dobrze by
było gdyby głównemu bohaterowi brakowało miłości matczynej. Zawiły opis, ale szukam inspiracji do roli.
Poproszę o tytuł filmu i określenie, w której jego części mam szukać w/w sceny.
Z góry dziękuję!
Witam nie mogę sobie przypomnieć tytułu pewnego serialu o grupie specjalnej.
Oglądałem go kilka lat temu i z jakiegoś powodu przestałem oglądać a chętnie zacząłbym ponownie.
Generalnie to co z niego pamiętam to, to że był człowiek który chyba był agentem czy coś i został
poproszony i założenie grupy specjalnej żeby...