Witam wszystkich,
Tak jak w temacie, czy tylko ja nie odnajduje się we współczesnej kinematografii?
W zupełności nie kręcą mnie nowe filmy.
Fakt, na pewno wymieniłbym pare pozycji, które robią wrażenie, ale najbardziej uwielbiam filmy lat 70-80-90’ i szczerze mówiąc już brakuje mi propozycji.
Lubię dobre...
... z którego prawie nic nie pamiętam ;( Najlepiej, że jakiś czas temu znalazłam go, bo skumałam, że aktorka grająca w jakimś, który oglądałam (tez kur*a nie mam pojęcia już jaki to był ;C ), grała również tam. Oszalałam ze szczęścia i... nie mam pojęcia co, k**wa, odj*bałam, ale ani tego nie widze zapisanego, ani...
Witam wszystkich serdecznie. Poszukuję filmu wojennego, był to film o jencu wojennym przetrzymywanym przez Chińczyków/Japończyków. Trzymali go w lesie, w klatce, pewnego dnia próbował uciec więc związali go w klatce i siedział tak miesiącami. Potem bodajże zakopali go również w ziemi i wystawała mi jedyna głowa.
Witam, jw. szukam filmu, komedii który widziałem z jakieś 7 lub 8 lat temu na nieistniejącym już ATM Rozrywka. O to co z niego pamiętam: Głównymi bohaterami było dwóch kumpli/braci (?), którzy mieszkali w takim dużym obskurnym starym domu w dodatku znajdującym się na niefortunnej lokalizacji bo... w samym środku...
2 posty pod Wiedźminem mi zniknęły albo też się nie pojawiły, czy jest tu ktoś do kogo można się zwrócić z tym problemem? Jakiś admin czy ktoś, posty były poprawne politycznie i nikogo nie obrazaly, co się stało?
Witam, szukam starej bajki, którą kiedyś miałem na kasecie VHS ale niestety mama się pozbyła. Generalnie za dużo nie pamiętam ale generalnie pamiętam, że w bajce była zimowa pora(?) i chyba wilki lub inne zwierzęta, które potrafił mówić poruszały się na takich maszynach spalinowych/parowych. Możliwe, że pojawiły się...
więcej
Szukam filmów, w których dorośli bohaterowie mieszkają z rodzicami/teściami i się z nimi nie dogadują/są przez nich źle traktowani. Znam tylko "Plac Zbawiciela" z tej tematyki. Kojarzycie coś jeszcze?
Dzięki.
Szukam filmu o prześladowaniach i molestowaniu w niemieckiej szkole katolickiej. To był stary film, znalazłam go na YT, ale nie pamiętam tytułu a chciałam pokazać znajomym. Film był bardzo brutalny - główny bohater umarł zakatowany przez księdza pedofila. Był tam też motyw muru oddzielającego grzecznych i niegrzecznych...
więcej