Pamiętam bardzo mało z niego, ale może ktoś będzie mógł mi pomóc :)
Ładna gwieździsta noc, dziewczyna siedzi na dachu lub ganku domu (sama). Niedaleko było chyba
jezioro/staw. Była to raczej komedia romantyczna, ale do końca pewna nie jestem. Film leciał kilka lat temu
na polsacie ok godziny 22. Ktoś wie? :)
Szukam tytułu filmu, komedii o początkach lotnictwa (Ikar i Dedal, bracia Wright, zeppeliny, I wojna światowa). Film z lat 70/80 - tak mi się przynajmniej wydaje. Oglądałem na początku lat 90 i w zasadzie nic z fabuły nie pamiętam. Kojarzy mi się taka jedna scena pojedynek na strzelby ale w balonach - Niemiecki baron...
więcej
Film oglądałem w angielskiej telewizji, ale zapomniałem jego nazwy. Był o chorobie skóry, która prowadziła
do śmierci, zarazić się można było przez krew chorej osoby. Osoby zarażone były w jakiejś szkole i na balu
ich zagazowali, jednej dziewczynie udało się uciec i przeżyć.
To była część druga tego filmu.
Szukam filmu, w którym jedną z głównych ról gra dobrze zbudowany, umięśniony blondyn z dłuższymi włosami. To film akcji bądź thriller. Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale fabuła opiera się na handlu narkotykami. W filmie występują węże, dominują węże koralowe. Więcej szczegółów nie pamiętam. Oprócz tego, że owy blondyn...
więcej
witam, szukam tytulu filmu, o dorastaniu, o rodzeniu sie erotyzmu
w mlodych kobietach, film dzieje sie we Azji ??? moze Kazachstan,
bohaterka ma starsza siostre ktora zaczyna nasladowac,
swietna scena ludowego tanca, Film widzialem w kwietniu-maju 2014,
ale nie wiem kiedy powstal.
pozdrawiam
Witam szukam tytułu filmu. opowiada on o kobiecie której mąż miał wypadek w kosmosie i potem chyba
wrócił i ona zaszła w ciąże. i nie mogła tego dziecka zabić no tyle pamiętam .... i jeszcze jeden film w takich
klimatach cos ala "kula" opowiada on o tym ze ludzie dostali plany statku kosmicznego nadane jakimis...
Witam. Szukam filmu, w ktorym w jednej scenie grupa policjantow znajduje sie w domu jednego z nich, w piwnicy, ktora cala zaminowana jest ladunkami wybuchowymi. Jeden z nich ma do wyboru zabic swoja zone ktora jest zwiazana (co odlaczylo by ladunki) lub zginac razem z innymi policjantami.
Witam poszukuje pewnego filmu gdzie można usłyszeć piosenkę która leci tak Tarara tarara tararara często można tą piosenkę/melodię usłyszeć w filmach w scenach dramatycznych lub ckliwych tam chyba nawet nie pojawiają się słowa tylko to tarara tarara jest chyba odgrywane na skrzypcach
coś podobnego można usłyszeć tu...
Około 15 lat temu przeczytałam w gazecie opis filmu, który bardzo mnie zaintrygował i zapragnęłam zobaczyć, ale nigdy na niego nie natrafiłam. Wtedy film ten startował w jakimś festiwalu lub był wyświetlany w ramach jakiegoś przeglądu.
- film najprawdopodobniej europejski lub kanadyjski, ale może też być np. izraelski...