Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Pamiętam bardzo mało z niego, ale może ktoś będzie mógł mi pomóc :)

Ładna gwieździsta noc, dziewczyna siedzi na dachu lub ganku domu (sama). Niedaleko było chyba
jezioro/staw. Była to raczej komedia romantyczna, ale do końca pewna nie jestem. Film leciał kilka lat temu
na polsacie ok godziny 22. Ktoś wie? :)

Chodzi o sam fakt istnienia takiego filmu.
Pozdrawiam,

Szukam tytułu filmu, komedii o początkach lotnictwa (Ikar i Dedal, bracia Wright, zeppeliny, I wojna światowa). Film z lat 70/80 - tak mi się przynajmniej wydaje. Oglądałem na początku lat 90 i w zasadzie nic z fabuły nie pamiętam. Kojarzy mi się taka jedna scena pojedynek na strzelby ale w balonach - Niemiecki baron...

więcej

Film oglądałem w angielskiej telewizji, ale zapomniałem jego nazwy. Był o chorobie skóry, która prowadziła
do śmierci, zarazić się można było przez krew chorej osoby. Osoby zarażone były w jakiejś szkole i na balu
ich zagazowali, jednej dziewczynie udało się uciec i przeżyć.

To była część druga tego filmu.

Szukam filmu, w którym jedną z głównych ról gra dobrze zbudowany, umięśniony blondyn z dłuższymi włosami. To film akcji bądź thriller. Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale fabuła opiera się na handlu narkotykami. W filmie występują węże, dominują węże koralowe. Więcej szczegółów nie pamiętam. Oprócz tego, że owy blondyn...

więcej

witam, szukam tytulu filmu, o dorastaniu, o rodzeniu sie erotyzmu
w mlodych kobietach, film dzieje sie we Azji ??? moze Kazachstan,
bohaterka ma starsza siostre ktora zaczyna nasladowac,
swietna scena ludowego tanca, Film widzialem w kwietniu-maju 2014,
ale nie wiem kiedy powstal.
pozdrawiam

Witam szukam tytułu filmu. opowiada on o kobiecie której mąż miał wypadek w kosmosie i potem chyba
wrócił i ona zaszła w ciąże. i nie mogła tego dziecka zabić no tyle pamiętam .... i jeszcze jeden film w takich
klimatach cos ala "kula" opowiada on o tym ze ludzie dostali plany statku kosmicznego nadane jakimis...

Witam. Szukam filmu, w ktorym w jednej scenie grupa policjantow znajduje sie w domu jednego z nich, w piwnicy, ktora cala zaminowana jest ladunkami wybuchowymi. Jeden z nich ma do wyboru zabic swoja zone ktora jest zwiazana (co odlaczylo by ladunki) lub zginac razem z innymi policjantami.

Witam poszukuje pewnego filmu gdzie można usłyszeć piosenkę która leci tak Tarara tarara tararara często można tą piosenkę/melodię usłyszeć w filmach w scenach dramatycznych lub ckliwych tam chyba nawet nie pojawiają się słowa tylko to tarara tarara jest chyba odgrywane na skrzypcach
coś podobnego można usłyszeć tu...

więcej

Około 15 lat temu przeczytałam w gazecie opis filmu, który bardzo mnie zaintrygował i zapragnęłam zobaczyć, ale nigdy na niego nie natrafiłam. Wtedy film ten startował w jakimś festiwalu lub był wyświetlany w ramach jakiegoś przeglądu.
- film najprawdopodobniej europejski lub kanadyjski, ale może też być np. izraelski...

więcej