Poszukuję filmu o trzech siostrach które naraz postanowiły wyjść za mąż, ku zmartwieniu swojego ojca. Jedna z sióstr wyszła za swojego lekarza który się nią opiekował jak miała złamaną nogę.
Potrzebuje dobrych filmów ukazujących zmieniony świat lub po prostu dobrze wymyślone lekkie Sci-Fi czy thriller. Coś typu jak:
-elizjum
-equilibrium
-raport mniejszości
-intruz
-incepcja
-deja vu
-film o tym jak zimie zamarzła i cała ludzkość żyła w pociągu(nie pamiętam tytułu)
-księga ocalenia
jestem...
Poszukuję kameralnego thrillera. Facet jest na urlopie lub traci pracę i zaczyna mu odbijać, postanawia zabić swoja żonę. Rzecz się dzieje na daczy, nad jeziorem, wcześniej ten bohater pływa z kolegą łódką. Główną rolę gra znany duński aktor.
Polecilibyście mi coś magicznego? Coś w stylu baśni braci grim, albo harrego Pottera, lub
np. Akademii księżniczek lub calineczki z barbie? Może być też dla małych dzieci, tylko bez
przesady! (W sensie,że nie dla małych dzidziusiów) a jeżeli jakiś poważniejszy, to żeby nie
przekraczał 12 lat.
Jak w temacie, szukam czegoś na wzór eskadry Czerwonych Ogonów, ogólnie chodzi o walkę w powietrzu,
myśliwce itd najlepiej tematyka II W.Ś albo coś bardziej współczesnego. Co polecacie?
Pozdrawiam. :)
Jakaś patologiczna rodzina, rodzice ćpuny i pijacy mają 2 córki młodsza i starsza może 14 i 17 lat, matka umiera ojcu pozostaje samotnie je wychowywać, przychodzi opieka, ojciec obiecuje poprawę, jedna z córek w ogóle nie chodzi do szkoły. Niestety ojciec łamie zakaz i nadal się upija, bierze narkotyki. Córki zostają...
więcejWitam was :D Jakie filmy polecacie tak z ostatnich lat właśnie produkcji europejskiej warte obejrzenia? Byle nie dramaty i romanse.
Cześć :)
Dostałam za zadanie zrobienie "kanciapy" w 3d. Szukam referencji takiego właśnie pomieszczenia. Zwracam
się do was z prośbą o podanie tytułów filmów w których zauważyliście starą, zużytą, pożółkłą oraz nie dużą
(ale nadal nadającą się do użytku) kanciapkę.
Z góry dziękuję za pomoc :)
Szukam filmu anglojęzycznego w którym była zamożna rodzina, żona miała biedną siostrę, której nie chcieli
pomóc. Małżeństwo to miało córkę nieposłuszną, w jednej ze scen wymknęła się ona wieczorem z domu nad
wodę do chłopaka. Zostali przyłapani przez ojca dziewczyny. W innej scenie do tej rodziny w odwiedziny...