Film Niemiecki który oglądałam w 1988 roku o seryjnym mordercy dzieci. Przyczaił się na małą dziewczynkę mieszkającą tylko z matką na opuszczonej stacji benzynowej na odludziu. Zwabiał ją cukierkami-wężami z lukrecji i bawił się z nią w lesie używając do zabawy pacynki pajacyka. Zaczaił się na niego milicjant, który...
więcej
Witam serdecznie,
Uwielbiam filmy, w których grupa ludzi jest w jakiś sposób odcięta od świata (również po apokalipsie) i musi sobie z czymś poradzić. Nie ma tutaj przy tym znaczenia gatunek, do jakiego film taki się zalicza - horrory, thrillery, sf... wszystko lubię :) Przykładowo:
- Piekielna głębia
- Moon
-...
Witam serdecznie. Może ktoś byłby w stanie pomóc w odnalezieniu dwóch filmów:
1. Film o nożowniku. W życiu pewnego mężczyzny pojawia się drastyczna zmiana, z jakiś przyczyn chce nauczyć się sztuki operowania nożem, zabójczej sztuki. Ktoś zaczyna go jej uczyć. W jednej ze scen pokazuję mu na świńskich korpusach,...
Tak jak w tytule poszukuję takich scen. Nie chodzi o drastyczną śmierć, ale o spokojną w łóżku. Dobrze by
było gdyby głównemu bohaterowi brakowało miłości matczynej. Zawiły opis, ale szukam inspiracji do roli.
Poproszę o tytuł filmu i określenie, w której jego części mam szukać w/w sceny.
Z góry dziękuję!
Witam nie mogę sobie przypomnieć tytułu pewnego serialu o grupie specjalnej.
Oglądałem go kilka lat temu i z jakiegoś powodu przestałem oglądać a chętnie zacząłbym ponownie.
Generalnie to co z niego pamiętam to, to że był człowiek który chyba był agentem czy coś i został
poproszony i założenie grupy specjalnej żeby...
W jakich obejrzanych przez Was filmach zakończenie okazało się wyjątkowo zaskakujące? Mi bardzo podobało się zakończenie filmu "Inni" i nie spodziewałam się go (przynajmniej przez pierwszą połowę ;)).
szukam filmu albo baśni którą mogę obejrzeć z 9- letnim chłopakiem, ale nie chcę umierać z nudów
pomóżcie ;)
Witam, proszę o pomoc w znalezieniu filmu. Pamiętam tylko to: mężczyzna o coś podejrzany znajduje się na przesłuchaniu na posterunku policji. Opowiada detektywowi historię , która prawdopodobnie zajmuje większość czasu filmowego. Detektyw daje wiarę podejrzanemu i wypuszcza go. Zaraz po tym doznaje oświecenia, że cała...
więcej
Zna ktoś jakieś filmy o wojnach Punickich? Nawiązujące do nich?
Nie chcę filmu edukacyjnego, tylko zwykły film fabularny.
hej, szukam takiego filmu, który oglądałam za młodu, więc podejrzewam, że był z lat 80, lub 90.
zaczynał się chyba jakąś ucieczką z domu przez okno, było dużo białych domów.
był jakiś wątek z kwiatem, który rozkwita raz na sto lat, albo tylko w zaćmienie księżyca, albo coś takiego. mogła to być orchidea.
film był...