Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam filmu, myślę, że z lat 80-tych. Pamiętam bardzo słabo, ale było to chyba coś w stylu fantastyki postapokaliptycznej. Jakieś społeczeństwo na podobieństwo tego z Mad Maxa 3...

Szczególnie utkwiła mi w głowie scena walki, pojedynku. Używana była tam dziwna broń. O ile pamiętam był to pas, który po zdjęciu...

horror , romans melodramad , dramat akcja ? co mnie do łez doprowadzi :D

Witajcie :)
Szukam filmu, który oglądałam jak byłam mała, był to chyba film na faktach autentycznych, ale nie jestem w stu procentach pewna.
W każdym bądź razie opowiadał o mężczyźnie, którego żona umarła mieli oni 4 córki... jedna taka mała słodka blondyneczka to była najmłodsza...
Poznał kobietę i się pobrali......

więcej

poszukuję filmu w którym trójka dzieciaków nie była zadowolona ze swojej mamy i postanowiła oddać ją na stragan mam, a wziąć sobie stąd inną, wybierali po kolei cztery ale żadna im nie odpowiadała i postanowili wziąć swoją pierwotną.

Oglądałam kiedyś angielski film kostiumowy o trójce przyjaciół - leciało tak - był sobie biedny student, który wyjechał na studia i tam poznał bogatego przyjaciela, którego szurnięta rodzina mieszkała w ogromnym starym domu. Ten kumpel miał siostrę i w sumie wychodziło na to, że zaczęli kręcić niby trójkącik. Bardzo...

więcej

Szukam filmu, na 90% produkcji skandynawskiej z ostatnich kilku lat. Główny bohater zajmuje się sprawą
zniknięcia dziecka, które odnajduje martwe na drzewie. Porywacz (impotent) zaatakował już wiele rodzin,
izolował matki, a ojców nakłaniał do gwałcenia swoich synów.
Główny bohater w dzieciństwie stracił brata,...

więcej

poszukuję filmu w którym trójka dzieciaków nie była zadowolona ze swojej mamy i postanowiła oddać ją na stragan mam, a wziąć sobie stąd inną, wybierali po kolei cztery ale żadna im nie odpowiadała i postanowili wziąć swoją pierwotną.

Prośba. Podajcie proszę tytuły książek/opracowań/leksykonów/almanachów/czegokolwiek innego całkowicie
profesjonalnego (naukowego? akademickiego?) o historii kina. Nie jakieś albumy "1001 filmów które
musisz zobaczyć", lecz rzetelne analizy twórczości, nurtów, historii. Z chęcią poczytałbym coś takiego.
Dziękuję...

więcej

http://fc08.deviantart.net/fs71/i/2014/295/a/0/nakiv__2016_by_rumbaaa-d83rxkp.pn g

Znalezione na deviancie ale udało mi się dowiedzieć, że to nie ściema tylko faktycznie jakiś film.
Nakiv 2016? Wie ktoś coś na ten temat? Albo jakieś przypuszczenia o czym to?

Zakochanie, p