Chce znalesc film. Niby to horror. Pamietam, ze był to film o domu. Czas w nim dziwnie płynął. Matka szukala odpowiedzi gdzie zaginela jej córka. Coś z piwnicy chyba ja wciagnelo. Na końcu filmu okazało się, ze to ona sama-tylko, ze jak jest już stara.
Akcja rozgrywa się następująco: Kobieta zabija mężczyznę po czym spotyka faceta i jest z nim puki nie pojawia się policjant i nie rozbija związku jakoś tak sorrki za brak szczegółów. Jednak dobrze pamiętam ostatnią scenę a była to strzelanina o kobietę wspomnianą na początku i w tle tej strzelaniny leciałą piosenka...
Witam, poszukuje filmu w którym była zabawka bodajże z kilkoma przyciskami, była ona chyba opętana bo
próbowali wyjmować z niej baterie a ona nadal działała i odpowiadała na pytania bodajże kolorem czerwonym. Zna ktoś ten film?
Film oglądałam dawno temu w tv. Pamiętam, że był to film o czarnej magii, o domu w którym kiedyś była para
czarnoskórych służących. Starsza kobieta która potrzebowała opieki puszczała muzykę, wzywającą szatana.
Chyba była w tym filmie opiekunka blondynka, którą na koniec próbowali oddać w ofierze. Proszę o pomoc bo...
Nie pamiętam kto w nim grał, kto go reżyserował i kiedy, ani jaki to byl gatunek. Utkwił mi z niego wątek
faceta, który bodajże miał za żonę straszną zołzę - co chwile wynajdywała mu jakąś pracę i facet był ciągle
zmęczony, i w końcu jak ta żona zginęła, gość całymi dniami siedział w łóżku i nic nie robił. Koło...
Ciężko mi opisać, gdyż oglądałem go parę lat temu. Często był pokazywany na HBO, film był azjatycki. Kojarzę tyle, że główny bohater (nastolatek) posiadał (psa? misia? /Nie pamiętam co to było), ojciec dzieciaka spada z rusztowania i umiera. A ten pluszak (czy co to było) ożywia go. Na sam koniec chyba z jakiegoś...
Pomocy! Próbuję zidentyfikować film, którego urywek pamiętam z dzieciństwa (oglądałem go gdzieś w okolicy 1980 roku w TV). Pamiętam niewiele. Jakiś statek/łódź lub stacja podwodna ze śluzą o średnicy około metra w podłodze (taka okrągła kałuża). Przez tę śluzę bohaterowie "wychodzili" na zewnątrz stacji/statku (to była...
więcej
do tej pory starałam się pomóc w odgadywaniu filmów, teraz sama tej pomocy potrzebuję :)
oglądałam dawno temu film, który pamiętam dosłownie fragmentami, ale dość istotnymi dla filmu, więc może ktoś skojarzy. mianowicie film wziął na warsztat, jeśli dobrze pamiętam, temat rasizmu. jednego z ciemnoskórych chłopców...