Oglądałam kiedyś angielski film kostiumowy o trójce przyjaciół - leciało tak - był sobie biedny student, który wyjechał na studia i tam poznał bogatego przyjaciela, którego szurnięta rodzina mieszkała w ogromnym starym domu. Ten kumpel miał siostrę i w sumie wychodziło na to, że zaczęli kręcić niby trójkącik. Bardzo...
więcej
Szukam filmu, na 90% produkcji skandynawskiej z ostatnich kilku lat. Główny bohater zajmuje się sprawą
zniknięcia dziecka, które odnajduje martwe na drzewie. Porywacz (impotent) zaatakował już wiele rodzin,
izolował matki, a ojców nakłaniał do gwałcenia swoich synów.
Główny bohater w dzieciństwie stracił brata,...
poszukuję filmu w którym trójka dzieciaków nie była zadowolona ze swojej mamy i postanowiła oddać ją na stragan mam, a wziąć sobie stąd inną, wybierali po kolei cztery ale żadna im nie odpowiadała i postanowili wziąć swoją pierwotną.
Prośba. Podajcie proszę tytuły książek/opracowań/leksykonów/almanachów/czegokolwiek innego całkowicie
profesjonalnego (naukowego? akademickiego?) o historii kina. Nie jakieś albumy "1001 filmów które
musisz zobaczyć", lecz rzetelne analizy twórczości, nurtów, historii. Z chęcią poczytałbym coś takiego.
Dziękuję...
http://fc08.deviantart.net/fs71/i/2014/295/a/0/nakiv__2016_by_rumbaaa-d83rxkp.pn g
Znalezione na deviancie ale udało mi się dowiedzieć, że to nie ściema tylko faktycznie jakiś film.
Nakiv 2016? Wie ktoś coś na ten temat? Albo jakieś przypuszczenia o czym to?
Witam serdecznie, bardzo proszę o pomoc
Poszukuję filmu, serialu etc gdzie będzie pokazana podróż pociągiem w trudnych warunkach np do łagrów,
wiem, że na pewno takich filmów musiało być kilka ale teraz na myśl przycodzi mi tylko Przedwiośnie (słabe
sceny swoją drogą)
Oprócz tego szukam życia w łagrach czy...
Witam!
Poszukuję filmów o wojnie w Jugosławii, z dowolnego okresu tej wojny. Najbardziej interesują mnie filmy przedstawiające konflikt z perspektywy serbskiej.
Od razu mówię, że "Rany" odpadają. Szukam filmów wojennych, nie z wojną w tle ;)
Cześć wszystkim
Szukam filmu..
Film był o grupie osób porwanych i musieli brać udział w jakimś turnieju na rękach mieli założone takie
branzoletki <to były nadajniki i bombby>
kto zszedł ze szlaku to wybuchał to działo się w mieście i oni musieli na czas gdzieś dobiegnąć.
To wszystko było monitorowane przez...
Szukam filmu, którego kawałek widziałem wczoraj. Dwie pary przyjaciół wybierają się wspólnie do domu na wsi. jedna para jest bardzo zamożna, druga biedna. Ci zamożni zaczynają pomagać tym biednym - najpierw kupują im nowy samochód (terenówka Mitsubishi), później mordują ich rodziców. Później zasnąłem :)