Witam, Film dzieje się w Japonii Głównym bohaterem jest facet 20 -25 który poznaje
nieśmiałą dziewczynę z problemami socjalnymi i taj zakochują się w sobie, ona mu w
urodziny kupuje lustrzankę wszystko pięknie ale po jakimś czasie chyba w jego pracy
gdy
jego ukochana przychodzi do niego to jego koledzy...
Thriller USA, morderca kobiet jest nieuchwytny, policja bezradna, policjantka idzie jako przynęta,
chodzi po opustoszałym chyba porcie? Policja obstawiła ulice i port, czekając aż pojawi się
morderca. Nagle w zwolnionym tempie do policjantki poodchodzi mnich w kapturze, lub osoba
duchowna, nikt nie przypuszcza ze...
Film USA oglądałam jakieś 5 lat temu w TV. Nad chyba oceanem na wydmach zostają znalezione zwłoki kobiety, na miejscu zjawia się policja i detektyw, przy kobiecie znajdują kartę do gry, jak się okazuje mają do czynienia z seryjnym zabójcą, który to pozostawia na miejscu zbrodni zawsze kartę, raz to jest trefl, raz pik,...
więcej
Film o napadzie, w którym zamaskowani ludzie napadają na bank/sklep/jublier? w każdym razie coś dużego,
mają tam dużo zakładników 30+ i trzymają ich ciągle a po czasie przebierają się za tych zakładników i
wychodzą z nimi, okazuje się że nie mieli prawdizwej broni i 2 osoby zamykają się w tym banku<?> i
wychodzą...
Witam, czy znacie portale takie jak filmweb we Francji i Włoszech? Imdb jest mi znany, tylko troszkę nie moja
strefa językowa, a mam wrażenie, że ucieka mi wiele wiedzy nt. ważnych kinematografii niemal nieobecnych w
Polsce. Będę wdzięczny za podpowiedzi.
Pamietam tylko tyle ze to byl horror w ktorym byla grupka ludzi w jakims budynku czy
gdzies.Mordowani byli z powodu jak przekroczyli jakas czesc pomieszczenia i z za szyb
wychodzili ludzie co tam byli tez zamordowani i mordowali ich teraz niewiem ale ci chyba
wyczuwali cieplote ciala czy cos na koncu uratowal...
Można prosić o dodanie filmu "Ostatnia piosenka przed wojną" w reż. Kiley Kraskouskasa? Film był wyświetlany w ramach tegorocznego WFF.
Film raczej nowszy 2007-20012, małżeństwo wprowadza się do domu, kobieta ma maleńkie dziecko idzie na zakupy w sklepiku dowiaduje się od sprzedawczyni, że z domem jest coś nie tak? że jest nawiedzony, lub coś tam się stało. Kobieta ignoruje to, dziecko w tym domu ciągle płacze. Pamiętam że wraca mąż i pyta żonę gdzie...
więcejzbliża się koniec świata, scena- pogodny dzień cisza, piękna przyroda,małżeństwo stoi na tarasie w domku patrzy przed siebie,potem idzie do sypialni kładą się na łóżko i podają swoim dzieciom truciznę gdy dzieci zasypiają(umierają) trzymając się za ręce też rodzice dzieci zażywają truciznę i umierają bo nie ma nadziei...
więcej