Wymieńcie mi proszę jakieś filmy animowane-poklatkowe warte uwagi. Chciałbym, aby to były filmy klimatem nawiązujące trochę do horrorów (ale nie tylko dla dorosłych), jak Miasteczko Halloween, Gnijąca Panna Młoda, Frankenweenie, czy Korlina i Magiczne Drzwi, czy Paranorman.
Czy w azjatyckich filmach/bajkach szczury są przedstawiane, jako zwierzęta/postacie pozytywne, czy
negatywne? Podajcie przykłady, tyle, ile znacie. :)
Witam szukam filmu w którym główny bohater dostaje jakiś najnowszy model telefonu który później daje mu
wskazówki jak grać w kasynie by wygrać Na końcu filmu jest chyba cos z komputerem i jakąś technologią
Witam. Bardzo proszę o podanie tytułów filmów, których fabułę lub zakończenie można interpretować
przynajmniej w dwojaki sposób np. "Incepcja", "K-PAX". Mam nadzieję, że wiadomo o co chodzi :)
Gatunek nie jest ważny - jestem otwarty na wszelkie propozycje :)
Hej kilka lat temu byłam w kinie na fajnym filmie tylko nie pamiętam tytułu i nie za bardzo fabułe
ale postaram sie coś jakoś... no to zaczeło sie że pewna dziewczyna przyjechała do (chyba) wuja który
mieszkał w domu w lesie na drugim końcu lasu mieszkał jej wuja sąsiad z którym się niewidzili od ''wieków''
może...
Witam, szybko i na temat. Oglądałem ostatnio Film dokumentalny "Epoka kamienia łupanego"bardzo ciekawy
film, POLECAM. Ale w czym tkwi mój problem, szukałem filmów które są następstwem epoki kamienia
łupanego, tzn EPOKA BRĄZU, EPOKA ŻELAZA, i nic konkretnego lub naprawdę interesującego nie
znalazłem.. Jakieś 15-20...
Witam. Mam pewien problem i uprzejmie proszę o pomoc.
Poszukuje filmów (w jezyku angielskim, nie polskie, w ilosci 5-10), w których występuje duża ilość
przekleństw i filmy te opowiadają o mafii/kryminalnym świecie ogółem.
Jeszcze lepiej by było, aby dane filmy opowiadały o nieco starszym okresie historycznym,...
Szukam filmów podobnych do "Nie kupisz miłości";"Charlie";"Keith".Chodzi mi o takie w
których nerd zakochuje się w osobie bardziej popularnej.Liczę na odpowiedzi;)
pierwszy z nich to z Boguslawem Lindą jak on wciaga koke i patrzy na niebo na chmury i jest takie super ujecie chmur takie jakby magiczne. drugi z filmow to u ukochanym Johnem Travolta jest on tam chuliganem stadionowym i rozrabia. a trzeci z filmow to o chlopaku co jezdzil deskorolka i cpal chyba to byl film...