Thriller USA, morderca kobiet jest nieuchwytny, policja bezradna, policjantka idzie jako przynęta,
chodzi po opustoszałym chyba porcie? Policja obstawiła ulice i port, czekając aż pojawi się
morderca. Nagle w zwolnionym tempie do policjantki poodchodzi mnich w kapturze, lub osoba
duchowna, nikt nie przypuszcza ze...
Film USA oglądałam jakieś 5 lat temu w TV. Nad chyba oceanem na wydmach zostają znalezione zwłoki kobiety, na miejscu zjawia się policja i detektyw, przy kobiecie znajdują kartę do gry, jak się okazuje mają do czynienia z seryjnym zabójcą, który to pozostawia na miejscu zbrodni zawsze kartę, raz to jest trefl, raz pik,...
więcej
Film o napadzie, w którym zamaskowani ludzie napadają na bank/sklep/jublier? w każdym razie coś dużego,
mają tam dużo zakładników 30+ i trzymają ich ciągle a po czasie przebierają się za tych zakładników i
wychodzą z nimi, okazuje się że nie mieli prawdizwej broni i 2 osoby zamykają się w tym banku<?> i
wychodzą...
Witam, czy znacie portale takie jak filmweb we Francji i Włoszech? Imdb jest mi znany, tylko troszkę nie moja
strefa językowa, a mam wrażenie, że ucieka mi wiele wiedzy nt. ważnych kinematografii niemal nieobecnych w
Polsce. Będę wdzięczny za podpowiedzi.
Pamietam tylko tyle ze to byl horror w ktorym byla grupka ludzi w jakims budynku czy
gdzies.Mordowani byli z powodu jak przekroczyli jakas czesc pomieszczenia i z za szyb
wychodzili ludzie co tam byli tez zamordowani i mordowali ich teraz niewiem ale ci chyba
wyczuwali cieplote ciala czy cos na koncu uratowal...
Można prosić o dodanie filmu "Ostatnia piosenka przed wojną" w reż. Kiley Kraskouskasa? Film był wyświetlany w ramach tegorocznego WFF.
Film raczej nowszy 2007-20012, małżeństwo wprowadza się do domu, kobieta ma maleńkie dziecko idzie na zakupy w sklepiku dowiaduje się od sprzedawczyni, że z domem jest coś nie tak? że jest nawiedzony, lub coś tam się stało. Kobieta ignoruje to, dziecko w tym domu ciągle płacze. Pamiętam że wraca mąż i pyta żonę gdzie...
więcejzbliża się koniec świata, scena- pogodny dzień cisza, piękna przyroda,małżeństwo stoi na tarasie w domku patrzy przed siebie,potem idzie do sypialni kładą się na łóżko i podają swoim dzieciom truciznę gdy dzieci zasypiają(umierają) trzymając się za ręce też rodzice dzieci zażywają truciznę i umierają bo nie ma nadziei...
więcej
Witam,
szukam filmów, na których jest widoczne samobójstwo. Chodzi mi o konkretny typ - skok z wysokości.
Jest mi to niezbędne do zrealizowania pracy zaliczeniowej na studiach.
Bardzo proszę wszystkich o pomoc, bo sama nie dam rady.
Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc.