Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Zaloge statku tworza roznych narodowosci ludzie (badacze?) W pewnym momencie wyprawy wybucha wojna i wiadomosc dociera na statek. Zmienia to rzecz jasna relacje miedzy zalogantami.
Otoczka filmu chyba zimowa. Koncowka filmu to wybuch i blokada jakiegos ujscia rzecznego by zapobiedz wyplyniecia okretow?
Tak to kojarze...

więcej

Zbyt wiele nie pamietam i mam nadzieje ze nie myle faktow ale..

Zaloge statku tworza roznych narodowosci ludzie (badacze?) W pewnym momencie wyprawy wybucha wojna i wiadomosc dociera na statek. Zmienia to rzecz jasna relacje miedzy zalogantami.
Otoczka filmu chyba zimowa. Koncowka filmu to wybuch i blokada jakiegos...

więcej

Czy można znaleźć pracę na planie filmowym bez matury? Czy można robić coś poza statystowaniem? Czy opłaca się pisać, jeśli tak to gdzie? Szukam pracy, ale nikt nie odpisuje, boję się, że to się nie uda. Szukam też stażu w instytucji kulturalnej choć wiem jaka jest sytuacja. Będę pisać odnośnie profesji do NCK, ale tam...

więcej

witam,
szukam starego filmu, lata 80, początek 90tych, film zaczynał się chyba w kanałach , dwóch mężczyzn uciekało przed jakąś grupą, jedne z uciekających wyciągnął parasol, wtedy reszta eksplodowała śmiechem, ale okazało się, że tam był karabin maszynowy, nie zmienia to faktu, że oboje umarli i cała akcja skupia się...

więcej

Dramat/thriller
Film jest stary mysle ze przedział 95-05 ale moge sie mylic.
Na poczatku jakis mezczyzna wychodzil z budynku i potrąciła go ciezarowka.
Jego ciało przejął diabel i udal sie do jakiejs rodziny zmuszajac ojca tej rodziny do prowadzenia interesow. Tylko on wiedział, że ów mezczyzna jest diablem, reszta...

więcej

Potrzebuję pomocy w odnalezieniu bajki, którą w latach 90. kilkakrotnie oglądałem na VHS. Bajka była o małych misiach (bądź zwierzętach tego typu), które mieszkały w podziemnym mieście. Na okładce kasety była właśnie widoczna wielka jaskinia, w której było mnóstwo tych kolorowych istot. Może mylę i nie była to...

Potrzebuję pomocy w odnalezieniu dwóch filmów, które widziałam za młodu w telewizji - myślę, że powinny to być filmy z okolicy lat 80., ewentualnie wczesnych 90.

Pierwszy film to raczej film sensacyjny. W końcowej scenie, którą pamiętam, jak przez mgłę, bohater zostaje złapany i przywiązany do krzesła, w jakiejś...

Dzień dobry,
Szukam Horroru gdzie akcja odbywa się gdzieś w podziemiach, bunkrach, jaskiniach, katakumbach i ogólnie w podziemiach, bądź ewentualnie w lesie.

( Proszę nie wymieniać filmu Zejście, gdyż widziałem już 10 razy )

Jest to bardzo stary film. Oglądałem go w TV może 15 lat temu. Jakiś dobry traper jest ścigany przez jakiś złych ludzi którzy wynajęli swojego trapera żeby go wyśledził. Jeden i drugi robią różne sztuczki no ten co ucieka kładzie się i czeka jak śnieg go zapada, wraca tyłem po własnych śladach dla zmyłki. Sceneria...

użytkownik usunięty

Witam serdecznie. Zastanawia mnie fakt w jaki sposób Judy stanęła na ogon Nick'a.