Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam.
Na wstępie podkreślam że nie wiem czy jest to odpowiedni dział dlatego proszę moderatora w razie takiego przypadku o przeniesienie do odpowiedniego działu.

Poszukuję filmu w którym:
Uczniowie/Studenci grali w podziemiach szkoły w grę polegającą na tym, że siadali na krzesłach w kółku, a dziewczyna rysowała...

więcej

Szukam tytułu filmu którego akcja rozgrywa się w czasie II wojny światowej we Włoszech w domu poprawczym.
(Ponoć jeden z najbardziej ohydnych filmów świata)

Mógłby mi ktoś przypomnieć tytuł polskiego filmu całkiem nowego chyba z tego roku? tam był jakiś motyw chowania się w szafie? autystyczny (?) mężczyzna zostaje "oddany" przez swojego brata do sąsiadki pod opiekę czy coś takiego... ta sąsiadka też chyba jakiegoś swojego bzika miała i ona się w tej szafie chowała. Na...

Witam. Ładnie się ostatnio spisaliście polecając mi naprawdę dużo filmów, ale teraz mam
dla was nowe zadanie.
Polećcie mi jakieś bardzo klimatyczne horrory. Nie chodzi mi tutaj o filmy typu The ring, czy
Paranormal Activity. Nie mają to być filmy straszne, po których będę się bał w nocy do
kibelka wyjść, ale...

Film z lat 2006-2010 dramat psychologiczny, produkcja skandynawska?? Opowiada o związku który nie zna granic w swej miłości. Postanawiają zabić człowieka. Sąd skazuje ich na kare śmierci, wyrok wykonany w tym samym czasie na zakochanych. Po śmierci przenoszą sie do innego świata gdzie nie mogą sie odnaleźć zostawiają...

więcej

Cześć,

Zwracam się z prośbą do Was jako ekspertów.

Jest sobie kawałek sprzed lat: the Chemical Brothers - Don't stop the rock - klip można obejrzeć na youtubie: watch?v=Bz4N4FgjCPs

Na klipie widać, że akcja rozgrywa się w (chyba) polskiej (chyba) elektrowni.
Przypuszczam, że do teledysku wykorzystano kadry z...

Mam nadzieję, że ktoś mi podpowie, gdzie mój film znaleźć i jaki był jego polski tytuł, bo nie potrafię go wyszukać w tradycyjny sposób... Bardzo ciekawy, klimatyczny horror. Wydaje mi się, że oryginalny tytuł brzmiał "They", ale to nie ten z 2002 roku, tylko coś mniej znanego - oglądałam go kiedyś nawet w tv. Fabuła...

więcej

Szukam podobnych klimatem filmów, troche takich magicznych, zwłaszcza z Johnym Depem ( to jego niecodzienne zachowanie ). Jak chodzi o J.Depa to jakie filmy z nim polecacie ?

Szukam filmu tak jak w temacie dodam, że mężczyzna zakochuje się w trakcie meczu rugby czy to futbol
amerykański nie pamiętam, w którym gra z kolegami z pracy przeciwko innej jakieś grupie, a jego dziadek
zakochuje się w jej babci...

Pamiętam tylko że z ciężarówki, albo zamienia się w kulki albo coś kolorowego się wysypuje lub też nie? Coś było z życzeniami, albo z udowodnianiem komuś