Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Od jakiegoś czasu chodzą mi po głowie dwie sceny z filmu, który oglądałem co najmniej 20 lat temu.

1. Wielki żaglowiec (hiszpański?) na pełnym morzu. W wodzie jakiś facet próbuje uszkodzić ster. W tym
czasie z jednej z kajut na rufie wyrzucają przez okno kobietę - akurat na jego głowę.

2. Żaglowiec ten płynie...

więcej

szukam filmu, w którym adwokaci mają dostarczyć papiery rozwodowe (kto pierwszy), a klienci uciekają, bo żadne nie chce być pierwsze

Tytułem filmu była nazwa gry planszowej. Gra była zaczarowana, np. polecenie: gdy
szedłeś nagle zatrzymało cię stado nietoperzy, czekasz 1 kolejkę. To wtedy te nietoperze
naprawdę przylatywały do gracza i nie odlatywały dopóki nie minęła ta jedna kolejka. To
był taki trochę horror. Ktoś wie jak to się nazywa?

Szukam filmu,który oglądałam ostatnio w tv,jest to komedia. 2 rodziny lecą na # ich samolot bodajże się rozbija i ich
dzieci lądują na bezludnej wyspie,jedna z nich jest ruda dziewczyna, rodzeństwo i chłopak, no i właśnie.. Ta ruda będzie się
kłocić z jednym z tych chłopaków,potem się upali i będzie myślała,że się...

więcej

Witam , szukam filmu w którym główna bohaterka mieszkajaca w małym miasteczku odnajduje starego laptopa , dziwnym trafem ten działa a z nia kontaktuje sie jakis facet i namawia do wyjazdu z miasteczka . dziewczyna ucieka , z fabuły pamietam scene jak zatrzymuje sie u jakiegos farmera , nocuje u niego a rano kiedy...

Poszukuję filmu

użytkownik usunięty

Dosyć niejasno pamiętam tę scenę, ale to było mniej więcej tak, że nietrzeźwa matka z córką zjeżdżały po śniegu na odwróconym do góry nogami stole.

Pamiętam ,że na kasecie była nazwa "Danny" czy jakoś tak ,ale szukam takiego tytułu i znaleźć nie mogę.

Szukam filmu w którym glówna bohaterka szuka starych win.....w pewnym domu z starej piwniczce poza
winami normalnymi znajduję ogromną butelkę starego wina.....wino w końcu jako najstarsze na świecie
wystawione zostaje na aukcję a facet który je kupuje otwiera je ku zdziwieniu innych i sprzedaje po kieliszku na...

Witam!

Poszukuję dwóch filmów prod. USA oba oglądałem parę lat temu w TV tak więc nie chodzi o
nowości:)
1. Z gatunku kryminał/thriller/psychologiczny (najprawdopodobniej z lat 90-tych) jakiś czas temu
(3-4 lata) emitowany w TV
Młoda dziewczyna równie atrakcyjna (co i zwichrowana) wrabia swojego chłopaka w...

Witam, kilkanaście dni temu oglądałem film, którego tytułu zapomniałem, a jest mi potrzebny:
bodajże trzech młodych ludzi zaraz po aukcji beczki bardzo drogiej whisky kradnie z niej 3 butelki. Mógłby ktoś
przypomnieć tytuł...?