Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Dawno, dawno temu (pełny socjalizm i dwa kanały telewizyjne) oglądałam film gdzie główny bohater,
uciekinier z psychiatryka porywa dziewczynę. Wywozi ją do chaty na odludziu i tam dzień po dniu zdobywa jej
zaufanie i miłość. Oczywiście na końcu ginie. Banał. Jedyna charakterystyczna rzecz którą pamiętam, to że...

szukam filmów o klonach. wszystkich, gdzie ten wątek jest jakoś sensownie zarysowany. szczególnie tych , w które dotykają egzystencjalnej i tożamościowej problematyki sklonowanych osobników, ale też rozterek, czy może ich braku, "twórców" czy konfrontacji - biologii i nauki. Może znacie jakieś tytuły? w puli mam już :...

więcej

Hej ;) Mam mały problem kiedyś oglądałam film o psychopacie który zabijał swoje ofiary tylko kobiety , topił
je... robił to na różne sposoby.W filmie chodziło o to iż główna bohaterka weszła za pomocą jakiejś maszyny
do umysłu tego zabójcy... tam widziała różne dziwne rzeczy i chyba prówali ustalić co jest...

Czy ktos zna filmy w stylu- porwanie dziecka- szukanie sprawcy-dochodzenie-zaskakujace zakonczenie.
W stylu ,,Labiryntu''.

Witam
Historia kobiety która po wizycie u lekarza dowiaduje się że jest nieuleczalnie chora, kupuje/wynajmuje
mieszkanie i zaczyna kupować rzeczy o których marzyła bądź te które jej się podobają, jedyną osobą z którą
utrzymuje kontakt jest dostawca pizzy, kupuje także gitarę. Po jakimś czasie idzie na kontrolną...

więcej

Cześć jw. kiedyś oglądałam taki film z którego pamiętam tylko tyle że był taki chłopczyk który miał przy sobie tylko psa i akcja
działa się w lesie, żywili się królikami i wgl. Później podczas akcji ratowniczej pies wpadł do wodospadu i ten chłopczyk go
uratował. Niestety nie pamiętam tytułu a bardzo chciałabym go...

więcej

Kilka lat temu już ten film oglądałam ale nie pamiętam tytułu. Opowiada on o
dziewczynie która zaczyna studia. ( prawdo podobnie jakaś krawcowa lub
projektantka ) Pewnego dnia kiedy szla z zajęć za czymał się samochód i z niego
wysiadł ktoś ... ( coś w tym stylu ) , Nom i to się okazał szew jakiejś mafii który...

więcej

Ratunku!:)
Od kilku lat szukam filmu najprawdopodobniej z lat 80-tych. Pamiętam, że główny bohater był lekarzem i przeprowadzał na głównej bohaterce operację a na końcu była scena z wieloma balonami koło jej łóżka.

Witam, jedyne co pamietam to to że film jest o tym że kobieta jedzie po jakiś dom czy coś, który jej się należał od męża (byłego) i że spotyka
mężczyznę, który za dzień lub dwa ma się ożenić z inną kobietą, wiem że na końcu wybiera tę kobietę z którą miał się ożenić, wiem też ze z tą
drugą udawali małżeństwo i...

więcej

A więc, jest to film komediowy(trochę kryminalny,klimat mafii), którego akcja odbywa się w USA 80/90 lat temu. Było w nim kilka grup, a w jednej z nich podstawili fałszywego boksera, przechytrzając tym innych i zbili majątek na zakładach bukmacherskich. Jednym z tych oszukanych był dobrze znany koleś o polsko brzmiącym...

więcej